Nyhet
Drikke Guidalberto 2023 imponerer med høye internasjonale scores

Guidalberto 2023 imponerer med høye internasjonale scores>

Palmer Group lanserer nå vinen i Norge og gjør denne ettertraktede utgaven tilgjengelig på markedet. Samtidig satser Tenuta San Guido på fremtiden med byggingen av et eget vineri for Guidalberto, planlagt ferdigstilt i 2025/2026. Navnet kommer fra "Guido" della Gherardesca som var en pioneer i landbruk & druedyrking på 1900-tallet i Bolgheri.

 

James Suckling 96 poeng | Decanter 94 poeng | Greg Sherwood 95 poeng

 

Jordsmonn og klimaforhold

Jordsmonnet er delvis leireholdig og ligger i høyder mellom 60 og 400 meter over havet. Vinmarkene har vest- og sørvestvendt eksponering, med et mangfold av komplekse morfologiske trekk. Kalkstein dominerer i områder preget av alberese, gabbro og stein.

 

Klimaet har sine særpreg: Åsene mellom Bibbona og Castagneto skjermer vinmarker og olivenlunder mot de kalde nordøstlige vindene, mens den samme dalgangen om sommeren får svalende havbris. Sollyset reflekteres i havet og kastes tilbake mot åsene, som holder igjen sjøbrisen og tilfører en forfriskende fuktighet. De tette, uberørte skogene rammer inn landskapet og forsterker områdets unike karakter. Dette særpregede mikroklimaet er selve kjennetegnet på Tenuta San Guido.

 

Årgangskommentar 2023

Forebyggende tiltak ble iverksatt i vinmarkene for å styrke skuddene og beskytte dem mot frost, som heldigvis ikke inntraff. Mai var forholdsvis regnfull: dette hadde en positiv effekt på grunnvannsreservene, men påvirket blomstring og fruktsetting noe, og ga et lite produksjonstap (4–5 %) i bytte mot mer kompakte klaser med lavere bærtetthet. I juli førte intens varme til at det ble satt inn tiltak for å beskytte bladverket mot solbrenthet, mens et atlantisk værsystem i august ga etterlengtet avkjøling. Til tross for hetebølgen i slutten av august holdt vinstokkene seg sterke og uten stress, og druene modnet ideelt – med perfekt balanse, verken for sukkerholdige, men med enestående tekstur og modenhet.

 

Fatlagring

Vinen har ligget omtrent 12 måneder i 225-liters eikefat, hovedsakelig franske, med en liten andel (5 %) amerikansk eik. Fatene som brukes består av 40 % nye, 35 % andrepassasje- og 25 % tredje- og fjerdepassasje-fat, noe som sikrer en balansert tanninfrigjørelse samtidig som de intense druearomaene fra årgangen bevares.

 

Guidalberto 2023 75cl

Vinen lukter av modne mørke bær, litt kirsebær og krydder.Smaken har god konsentrasjon, fast tanniner og lang ettersmak.

Fargen er mørk blårød. Den passer til storfe, lam og sau og småvilt

Kr 599,90 kr  

Bestillingsutvalget, med 40 lokale listinger

 

Du finner oppskrift med lam, rødbeter og hasselnøttolje her > 

 appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/lam

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev