Nyhet
Drikke GRÜNER OMA – EN GRØNNERE OMA

GRÜNER OMA – EN GRØNNERE OMA> Biodynamisk vin uten tilsetninger

Grûner OMA 2020 er laget i samarbeid med Loimer. Dette er en biodynamisk vin uten tilsetninger i miljøsmart og praktisk lettvektsflaske.

Viner er laget på Grüner Veltliner 90% fra Loiserberg og Kogelberg i Kamptal og 10 % Weissburgunder.

 

Den er ren, frisk, aromatisk og druetypisk med lime, stein- frukt, blomster og herbal krydret tone. Frisk, syrlig og slank vin med noe fedme fra Weissburgunder  og sitrende mineralsk avslutning. Serveres til fisk og skalldyr, dim sum og mild, smaksrik asiatisk, grønnsakretter og lette retter med lyst kjøtt.

 

Om vinen og årgangen

Druene er utelukkende fra Loimers egne vin- marker som alle drives biodynamisk. Håndplukket og spontangjæret i ståltanker med påfølgende malolaktisk gjæring endte vinen opp helt tørr (1 g sukker) med 11% alkohol. Vinen tappes ufiltrert og ble tilsatt kun 5 mg sulfitt ved tapping.

 

Vinstilen er definert av OMA og fremstillingen er etter Loimers van- lige prinsipper og teknikker. Basert på OMA’s behov er tankprøver presentert fra Loimer og vinen er så blendet av OMA. Vekstsesongen 2020 bød på en tørr start på sesongen, før vinmarkene fikk etter- lengtet regn i begynnelsen av mai. Videre var sesongen tørr og varm, uten noen form for ekstrem varme. Regelmessig regn sørget for gjentatte forfriskninger i vinmarken og resulterte i at man kunne høste sunn frukt fra andre uke i september.

 

«Dette er på mange måter en grønnere OMA. Dels det faktum at den er biodynamisk og i så måte representerer et grønt og bærekraftig valg under tilvirkning og fremstilling. Men også grønn i form at miljøsmart emballasje med lettvekts flaske som gir mindre utslipp ved transport» sier Ole Martin.

 

Pris kr 179,00,-. BU

 

Oppskrift på silk road dumplings finner du her > 

appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/gronnsaker

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev