DumplingFyll
1 kg g aromasopp
200 g finkuttet kinakål
200 g finkuttet fersk spinat
80 g finhakket løk
50 g finhakket hvitløk
3 ss finhakket chili
3 ss chipotlesaus
5 dl soyasaus
3 dl mirin
1 dl riseddik
10 hakkede korianderrøtter
40 g garam masala krydderblanding
50 g skrelt og finkuttet ingefær
25 wonton ark eller dumplingdeig
Start med fyllet. Bland hvitløk, chili og ingefær i en foodprosessor til en en paste. Stek den til duften er aromatisk, tilsett soppen og stek videre. Tilsett kål og til slutt spinat. Krydre med paprikapulver, pepper og salt.
Fyllet må være helt fritt for væske fra blandingen for at ikke rullene skal bli bløte når de rulles til dumplings.
Shitakepulver
100 g tørket shitakesopp
1 ts kvernet svart pepper
liten ts salt
Den tørkede shitakesoppen svitsjes i en tørr panne uten olje. Soppen blandes med salt og pepper og kjøres i en foodprosessor til et fint pulver.
Dipsaus
Finhakk korianderrøtter, hvitløk, ingefær og tilsett garam masala. Smak til og kjør til en paste i foodprosessoren. Stek den i olje til den blir aromatisk. Tilsett soyasaus, mirin og eddik. La det koke i 15 minutter. Avkjøl.
Dumplings
Rull dumplings i gyoza stil med den godt avrente blandingen.
Damp deretter dumplingene i seks minutter i en dampkoker eller bambusboks. Server med paprikapulver, shitakesopp-pulver, sesamfrø, friterte potetchips eller jordskokkchips, timian og sitron.
Andre garnityrer som passer til er vårløk, koriander og chili.
Server chilisausen ved siden av.
Dumplingdeig
2,5 dl hvetemel
1 dl vann
Kjør hvetemel og vann raskt sammen i en foodprosessor til den er smidig. Hell blandingen ut på benken, og klem den sammen til en deig.
Ta av 1/3 av deigen. Pakk resten inn i plastfolie. Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen til en 2 mm tykk leiv. Stikk ut små sirkler med en rund utstikker eller et kjøkkenglass, ca. 6-8 cm i diameter.
Dekk dem med plast, og kjevle ut resten av deigen i to omganger. Legg på ca. 1 ts av fyllet på den ene siden og lim med vann langs kanten. Brett over og trykk folder langs kanten til dumplingen er tett. Damp eller stek den ferdig.