Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Silk Road dumplings

Silk Road dumplings >

DumplingFyll 

1 kg g aromasopp 

200 g finkuttet kinakål

200 g finkuttet fersk spinat 

80 g finhakket løk

50 g finhakket hvitløk

3 ss finhakket chili

3 ss chipotlesaus 

5 dl soyasaus 

3 dl mirin 

1 dl riseddik 

10 hakkede korianderrøtter 

40 g garam masala krydderblanding 

50 g skrelt og finkuttet ingefær 

25 wonton ark eller dumplingdeig

 

Start med fyllet. Bland hvitløk, chili og ingefær i en foodprosessor til en en paste. Stek den til duften er aromatisk, tilsett soppen og stek videre. Tilsett kål og til slutt spinat. Krydre med paprikapulver, pepper og salt.

 

Fyllet må være helt fritt for væske fra blandingen for at ikke rullene skal bli bløte når de rulles til dumplings.

 

 

Shitakepulver 

100 g tørket shitakesopp 

1 ts kvernet svart pepper

liten ts salt 

 

Den tørkede shitakesoppen svitsjes i en tørr panne uten olje. Soppen blandes med salt og pepper og kjøres i en foodprosessor til et fint pulver. 

 

 

Dipsaus

Finhakk korianderrøtter, hvitløk, ingefær og tilsett garam masala. Smak til og kjør til en paste i foodprosessoren.  Stek den i olje til den blir aromatisk. Tilsett soyasaus, mirin og eddik. La det koke i 15 minutter. Avkjøl.

 

 

Dumplings

Rull dumplings i gyoza stil med den godt avrente blandingen.

Damp deretter dumplingene i seks minutter i en dampkoker eller bambusboks. Server med paprikapulver, shitakesopp-pulver, sesamfrø, friterte potetchips eller jordskokkchips, timian og sitron.

 

Andre garnityrer som passer til er vårløk, koriander og chili. 

 

Server chilisausen ved siden av.

 

 

Dumplingdeig

2,5 dl hvetemel

1 dl vann 

 

Kjør hvetemel og vann raskt sammen i en foodprosessor til den er smidig. Hell blandingen ut på benken, og klem den sammen til en deig.

Ta av 1/3 av deigen. Pakk resten inn i plastfolie. Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen til en 2 mm tykk leiv. Stikk ut små sirkler med en rund utstikker eller et kjøkkenglass, ca. 6-8 cm i diameter.

 

Dekk dem med plast, og kjevle ut resten av deigen i to omganger. Legg på ca. 1 ts av fyllet på den ene siden og lim med vann langs kanten. Brett over og trykk folder langs kanten til dumplingen er tett. Damp eller stek den ferdig. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev