Av og til har man lyst på både hvitt og rødt i glasset til samme matretten. De hvite friske og fruktige men gjerne med krydret aroma eller den røde, fruktdrevne og saftige med lett anslag av krydder og urter.
Her er to viner, en hvit og en rød som passer ypperlig til retter av lyst kjøtt, fisk og svin.

Martin Waßmer Schlatter Maltesergarten Weisser Burgunder 2022
Vinen har en ung, nyansert og litt krydret luktaroma av moden gul steinfrukt og eple, litt fat, nøtt, kamfer og urter. Smaken er lang, saftig og sammensatt, preg av eple, fersken, litt fat, kamfer, nøtt, fløte og mineraler.
Fargen er middels dyp grønngul og den passer til lyst kjøtt, fisk og svin
Pris kr 301,90

Villa Borghetti Valpolicella Classico 2023
Denne vinen har en fruktig lukt av røde bær, innslag av urter, lakris og blomster. Smaken er ung og fruktig med myk munnfølelse, preg av saftige røde bær, innslag av urter og litt krydder. Fargen er dyp rød med blåskjær. Passer ypperlig til fisk, lyst kjøtt og svin
Pris kr 159,90
Du finner oppskrift på kyllingfrikassè her >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fjarkre