1 hel Stangekylling
2 dl frosne eller ferske grønne erter
60 g romtemperert meierismør
75 g kaldt meierismør
40 g hvetemel
1 eggeplomme
1 dl kremfløte
2 gulrøtter
salt og pepper
Del kyllingen i grove deler og kok i lettsaltet vann til kyllingen er mør og kraften er kokt inn til ca 5 dl. Ta ut kyllingen. Pill kyllingkjøttet av benene. Fjern skinnet og del kjøttet i grove biter. Hvis ertene er rå, kokes de møre i kyllingkraften. Gulrøttene kuttes i ønsket størrelse og kokes møre i kraften. Rør sammen 60 g smør og melet.
Spe med kraft til du har en passe jevn saus. Kok opp og dra kjelen av platen. Pisk inn 75 g smør, eggeplommen og fløten. Smak til med salt og pepper. Tilsett kyllingbitene, ertene og gulrøttene. Nytes med godt brød og gode venner.