Sensommeren spiller på sommerens siste strenger sammen med gresshoppene, engene og kornåkrene. Snart blir det frukthøst og sopptember. Men først skal vi nyte den siste resten av sommeren. Her er noen viner som kan passe til sommerlige smaker med fortsatt varme dager og naturen sin modne og vakre grøde.
Terre di San Leonardo 2017
Vinen har en deilig og fruktig duft av sensommer og plommer, gress og rosa pepper. Den smaker av kjølig frukt, er saftig og bløt i munnen med balanserte tanniner og fast avslutning. Fargen er rubinrød. Passer utmerket til retter av lyst kjøtt, storfe og småvilt.
Pris kr 249,-.
Defaix Chablis Vieilles Vignes 2018
Vinen har duft med preg av sitrus, modent eple og litt urter, hint av honning, smør, nøtt og mineraler. Smaken er litt utviklet med moden stil som har preg av eple og sitrus over mineraler, smør og nøtt og god lengde. Fargen er middels dyp gyllengul. Denne vinen passer ypperlig til retter av fisk, skalldyr og lyst kjøtt
Pris kr 259,00
Gaba do Xil Godello 2020
En vin som dufter delikat og ungdommelig av fruktig, eple, blomst og sitrus. Smaken er også ung, frisk og fruktig med god dybde og lengde.
Fargen er lys strågul. Passer godt til fisk, skalldyr og som aperitif.
Pris kr 198,00
Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria 2018
Denne organiske vinen har en fruktig duft preget av modne røde bær, moreller og litt tørket frukt. Smaken er ung, saftig og nyansert med preg av røde bær og urter. Den har fast og frisk ettersmak og fargen er rubinrød.Den matcher godt retter av storfe, lam og sau og småvilt
Pris kr 199,-.
Her er oppskrift på saltbakt ørret i høy og krondill >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter