Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Saltbakt ørret i høy og krondill Saltbakt ørret i høy og krondill

Saltbakt ørret i høy og krondill >

Saltdeig

800 g mel

350 g havsalt

240 g eggehvite

125 g vann

 

Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett eggehviter og vann.

Kna sammen til en myk deig, det tar ca 15 minutter.

Del den i to og kjevle dem flate.

 

Fersk ørret

Vask og rens ørreten og fyll magen med pepper, salt, sitron og løk.

Gni fisken inn med en blanding av salt og pepper.

Fyll magen med finkuttet løk, salt, pepper, knuste einerbær og sitron.

 

Høy og krondill

Legg høy og krondill i en bøtte med vann i 20 minutter.

Press ut så mye vann som mulig. Lag et rede av høy og dill og legg ørreten i redet mellom saltdeigene.

Tett alle hull og ender med deigen. Grill fisken i deigen på middels varme i 10 minutter på hver side.

Server fisken lun på et fat, gjerne med kokte poteter, rømme og flatbrød til.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev