Saltdeig
800 g mel
350 g havsalt
240 g eggehvite
125 g vann
Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett eggehviter og vann.
Kna sammen til en myk deig, det tar ca 15 minutter.
Del den i to og kjevle dem flate.
Fersk ørret
Vask og rens ørreten og fyll magen med pepper, salt, sitron og løk.
Gni fisken inn med en blanding av salt og pepper.
Fyll magen med finkuttet løk, salt, pepper, knuste einerbær og sitron.
Høy og krondill
Legg høy og krondill i en bøtte med vann i 20 minutter.
Press ut så mye vann som mulig. Lag et rede av høy og dill og legg ørreten i redet mellom saltdeigene.
Tett alle hull og ender med deigen. Grill fisken i deigen på middels varme i 10 minutter på hver side.
Server fisken lun på et fat, gjerne med kokte poteter, rømme og flatbrød til.