Drikke Vin til vegetar!

Vin til vegetar!>

Dominique Piron som grunnla dette vinhuset, ble født i Morgon i 1590. Siden den gang har det vært 14 generasjoner med vindyrkere i familien. Terrenget i Pirons vinmarker er utfordrende og består av et lappeteppe av bratte skråninger med granitt- og skiferholdig jordsmonn. Vinhuset er opptatt av bærekraftig produksjon, hvor stikkordene er naturlig balanse og biologisk mangfold. Målet er å lage jordsmonnspregede og karaktersterke viner som samtidig er fruktige, nyanserte og elegante. Druene høstes for hånd og fermenteres deretter i sement- og ståltanker i maksimalt ti dager for å bevare frukt og struktur. Piron lager flere av vinene med semikarbonisk maserasjon, som gir vinene mer farge og frukt uten at de får for mye tanniner.

 

Piron lager vin fra de fleste cruene i Beaujolais, og porteføljen består dermed av viner med stor variasjon i uttrykket. Mens Brouilly, Regnie og Chiroubles produserer de letteste vinene som gjerne bør konsumeres i løpet av tre år, er viner fra Fleurie og Saint-Amour fyldigere. De største beaujolaisene kommer fra blant annet Chenas og Morgon, som kan lagres i opptil ti år.

 

Piron teamet er noen av de beste vinprodusentene i Beaujolais. Skikkelige vinfolk. Hanen Léon er vinmarkens vokter og bruker all sin tid på å passe på og følge med i vinmarkene og holder de fine druene skadedyrfrie. Nå har teamet bestemt seg for å gi Léon den æren han fortjener: hans helt egen vin.

Årsaken til den lave prisen er at den er laget av 90 prosent druer fra Beaujolais-området og mye fra Morgon som gir beaujolais med ekstra god dybde. Til denne vinen er det druer fra de yngste plantene som er brukt, druer som ikke har nok kraft til å brukes til Morgon som gjerne skal kunne lagres mange år. Men disse druene gir vin som smaker veldig godt. Det står imidlertid ikke beaujolais noe sted på flasken, men den er merket med Vin de France som er laveste nivå innen fransk vinlovgivning, men som i dag ikke tillegges samme vekt som i gamle dager. Mange unge vinbønder velger denne løsningen for å leke seg og for å kunne gå over grensen etter druer. Det er også blitt brukt noe gamay druer som er plukket utenfor Beaujolais AOC. Som er en annen årsak til at prisen er såpass lav.

 

Piron Coq Leon 2019

Vinen har duft av solmodne røde bær, og et hint av urter og krydder. I munnen føles den fruktig og saftig med smak av jordbær og urter. Pen konsentrasjon og en lang ettersmak. Dette er en bløt rødvin med masse sjarm og god leskende karakter som passer til pasta, pizza, kylling, taco eller vegetarretter, for eksempel til nøttestek, kalv, kalkun og svin.

Kr 138,-.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev