Hovedretter Grønnsaker og sopp Søtpotet og haloumiost

Søtpotet og haloumiost >

Søtpotetburgerbrød  

5-6 stk.

 

1 søtpotet

1,2 dl melk

½ pakke gjær

0,2 dl solsikkeolje

1 ts tørket timian

6-8 dl hvetemel

1 ss sukker

1 ts salt

 

Kok søtpoteten mør og kjør til puré med melk. Bland inn resten av ingrediensene og hev til dobbel størrelse. Rull 8 like store emner og etterhev. Stek dem på 180 °C i ca. 10 minutter til de er gylne.

 

400 g haloumiost

timian, olivenolje, salt og pepper

1 dl hvitvinseddik

½ dl sukker

1 mango

1 boks piquillos

1 avokado, i skiver

 

Kutt osten i ca. 2 cm tykke skiver, krydre med salt og pepper og grill på begge sider. Mariner med olivenolje og finhakket timian. Skrell mangoen og kok den med en halv sjalottløk, 2 ss hvitvinseddik, 1 ss sukker og litt pepper til en chutney.

Kjør den til en puré og bland inn finhakket piquillos. Legg opp retten som en burger med brød, haloumi, mangochutney og avokadoskiver.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev