FOTO stian Broch
KOKK nina Kristoffersen og Joachim Lindgren
appetitt 2/2017
Søtpotetburgerbrød
5-6 stk.
1 søtpotet
1,2 dl melk
½ pakke gjær
0,2 dl solsikkeolje
1 ts tørket timian
6-8 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
Kok søtpoteten mør og kjør til puré med melk. Bland inn resten av ingrediensene og hev til dobbel størrelse. Rull 8 like store emner og etterhev. Stek dem på 180 °C i ca. 10 minutter til de er gylne.
400 g haloumiost
timian, olivenolje, salt og pepper
1 dl hvitvinseddik
½ dl sukker
1 mango
1 boks piquillos
1 avokado, i skiver
Kutt osten i ca. 2 cm tykke skiver, krydre med salt og pepper og grill på begge sider. Mariner med olivenolje og finhakket timian. Skrell mangoen og kok den med en halv sjalottløk, 2 ss hvitvinseddik, 1 ss sukker og litt pepper til en chutney.
Kjør den til en puré og bland inn finhakket piquillos. Legg opp retten som en burger med brød, haloumi, mangochutney og avokadoskiver.