Chile er et fantastisk vinland som startet vinproduksjon på 1600-tallet da spanske erobrere hadde med seg vinranker dit. Det langstrakte landet har fire naturlige barrierer; den tørre Atacama-ørkenen i nord, isbreer i sør, Stillehavet i vest og de mektige Andesfjellene i øst. Deilige varme dager og kjølige netter gir druene optimale modningsforhold. Det varierte jordsmonnet og stabile klimaet gjør at landet kalles en vinmakers paradis og her er et uvalg topp viner som passer godt til sesongens norske råvarer som lam og sau og et spekter av små og storvilt med naturens krydder som einer, timian og våre emninente rotgrønnsaker og ikke minst sopp.
Marques de Casa Concha Heritage 2021
Denne vinen har en lukt av mørke bær som solbær, bjørnebær og fersk tobakk. Smaken er konsentrert og bløt med integrerte tanniner og har lang avslutning. Marques de Casa Concha Heritage har en fyldig og fruktig Bordeaux blend som passer perfekt til rødt kjøtt og kraftige gryter med masse smak. Fargen er dyp mørk rød. Den passer også perfekt til lam og sau og storvilt.
Pris kr 349,90
Emiliana Coyam 2021
Denne vinen har luktaroma av mørke bær, blomster, lakris og pepper. Smaken har god fylde og lengde med preg av mørke bær og hint av fat. Dette er en anvendelig vin som passer til stekt og røkt kjøtt, lam og sau, bakte grønnsaker, rotgrønnsaker og sopp. Fargen er mørk rød. Den passer også veldig godt til småvilt som ryper og hare.
Pris kr 249,90
Carmin de Peumo Carmenere 2019
Denne vinen har en duft av solbær, bjørnebær, krydder og blyant. Den har en fyldig, dyp og konsentrert smak av mørke bær, hint av mineraler. Den har runde tanniner og fargen er mørk dyp rød med lilla toner.
Dette er en litt dyrere vin, men en fantastisk Carménère med kompleks og fyldig aroma som passer til storvilt, lam og krydrete gryter.
Pris kr 799,90
Du finner oppskrift på hjort, rødbet, røkt smør og kryddersjy her >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/vilt/krydderstekt-hjort-fra-svanoy