Fårikål ble for andre gang i 2014 kåret til Norges nasjonalrett og har siden 1998 hatt sin egen festdag, som i år er 26. september. Over 70% av befolkningen spiser fårikål hver høst og det er mange grunner til at denne retten er så populær. Den inneholder få ingredienser, den ‘lager seg av seg selv’ og er både gjestemat, tradisjonsmat og kosemat i ett. Fårikål er en fet rett med litt utviklede, søte og karamelliserte smaker samt litt varme fra pepper. En fruktig vin med god konsentrasjon og frisk syre er stikkord her.Her er noen viner på druen riesling som passer perfekt til denne retten.
Kloster Eberbach er en tradisjonsrik produsent fra Rheingau som har laget vin siden år 1136 og er eneeier av den berømte vinmarken Steinberger. Navnet på vinmarken kommer fra det steinete jordsmonnet og gir i denne tørre varianten en medium fyldig riesling med god fruktkonsentrasjon og syre.
Kloster Eberbach Steinberger Riesling Trocken Crescentia 2023
Varenummer: 5936701 (BU)
Pris kr 249,90
Weingut Karl May er en produsent i Rheinhessen hvor syvende generasjon er i sving. Familien la om til økologisk vinproduksjon i 2007. Vinmarken Geyersberg, som egentlig er en Grosse Lage, er en relativt varm vinmark som gir en fyldig og spenstig toppvin med rik og konsentrert smak, dyp frukt og innslag av kalkmineral.
Karl May Geyersberg Riesling Trocken 2021
Varenummer: 779201 (BU)
Pris kr 399,90
Familien lager også en økologisk 3L Bag-in-Box med flott fruktkonsentrasjon og dybde. Denne boksen er kun veldig lett filtrert så her er det mye frisk frukt som gir fin kontrast til det kraftige og høstlige i retten.
Karl May Handmade Riesling BiB 2022
Varenummer: 7650206 (BU)
Pris kr 569,90
Du finner oppskrift på klassisk fårikål her > appetitt.no/matnytt/far-i-ol-og-kal