FOTO stian broch og Appetitt
september 2024
Svart trompetsopp «Craterellus cornucopioides » er en sopp i kantarellfamilien. Den vokser på jordbunn hvor det gror eik og hassel og kan være vanskelig å få øye på men den trives i dyp mose og langs bekkefar i løv og barskog.
Denne soppen regnes ikke for å ha noen forvekslingsarter og er utrolig smaksrik og delikat. Soppen har ikke hatt, men et tynt soppkjøtt som er formet som en slags trompet. Oversiden er litt skjellete og fløyelsaktig og fargen er svart til brunsvart. Undersiden er glatt og ofte litt gråaktig, med tynne årer og ikke tydelige ribber.
Svart trompetsopp forveksles sjelden med annen sopp, og er en trygg og populær matsopp som egner seg veldig godt til tørking. Under tørking fjernes all væske, og vekta reduseres med ca 80-90%. Tørket sopp holder lenge og kan enten knuses som krydder eller rehydreres i vann til suppe, saus eller stuing.
Den er delikat, med en pepperlignende ettersmak. Har en litt kraftigere smak enn vanlig gul kantarell. Brukes til sauser, stuinger og som smakstilsetter og ser lekker ut i en pastarett!!
Du finner oppskrift på broccoli og sort trompetsopp her >
appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/gronnsaker-og-sopp