FOTO stian Broch
KOKK are Nordtvedt og Tore Saegrov
appetitt 2/2014
1 broccoli
3 dl fløtekrem
smør
200 g tørket sort trompetsopp
4 g agar agar
1 dl klar eddik, 7%
1 dl sukker
3 dl vann
Kutt det aller ytterste av broccolien smått, som «couscous». Skjær av resten av bukettene så bare stilken er igjen.
Legg hver for seg, skrell det ytterste av stilken og del den i fire deler.
Kok opp fløte og salt, ha i bukettene og kok dem i ca 2-3 minutter. Sil av fløten og kjør i thermomix til en jevn puré.
Kok opp rikelig saltvann og smør, og kok stilkene i 2 minutter. Dypp couscousen raskt i kaldt vann i en sil i ca 20 sekunder.
Kok opp eddik, sukker og vann og vei opp 250 g av eddiklaken. Kok opp med 4 g agar agar og slå den kokende laken over den tørkede soppen.
La den avkjøle seg. Det blir en hard gelé som du etterpå kjører opp i thermomix til en jevn puré. Sil gjennom en chinoase.
Anrett broccolien på et fat med couscous rundt. Dander med soppuré og pynt med urter.