Hovedretter vilt hjortefilet, rotgrønnsaker og grønnpepperespuma

hjortefilet, rotgrønnsaker og grønnpepperespuma>

600 g ytrefilet av hjort

2 rødbeter

2 gulbeter

2 polkabeter

200 g grovsalt

8 minigulrøtter

2 små fennikelrøtter

1 persillerot 

2 ss rapsolje

salt og pepper

2 dl rødvinssaus

0,5 dl kremfløte

1 ss grønn pepper i lake

salt og pepper

Krydre ytrefileten med salt og pepper og brun den i en varm panne. Sett den i stekeovnen på 100 °C og stek til den har 57 °C i kjernetemperatur. La kjøttet hvile 10 minutter før det skjæres og serveres. Kutt bunnen av betene og sett dem på grovsalt i en ildfast form. Bak betene til de er møre, ca 45 minutter på 180 °C. Avkjøl og skrell betene.

Kutt betene i skiver, ca 1,5 cm tykke. Skrell rotfruktene og vend dem i rapsolje, litt salt og pepper. Bak dem møre i ildfast form, ca 15 minutter på 180 °C. Kok opp rødvinsaus med grønn pepper og fløte. Bruk blender og kjør sausen sammen til en glatt saus uten biter. Sil sausen over i espumaflaske og tilsett to patroner med gass. Anrett kjøttet med rotfrukter og beter. Sprøyt på grønnpepper-espuma.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev