FOTO Ulla Westbø
KOKK Bjørn Cameron Alexander
APPETITT 3/2004
2 skiver landbrød
stekt biff av reinsdyr eller elg
stekte kantareller
ravigottesaus
salat og urter
nyper
friterte løkringer
salt og pepper
To skiver godt landbrød toastes eller grilles. Stek kantareller og biff av reinsdyr eller elg. Server sandwichen med en god urtesalat, ravigottesaus, syltede nyper og friterte løkringer.
SYLTEDE NYPER
50 g nyper
1 ss sukker
1 ss sitronsaft
Rens nypene for frø og skyll dem før de syltes forsiktig med sukker og sitronsaft i en kjele over svak varme. Avkjøles.
LØKRINGER
Skjær løken i tynne skiver og vend dem i mel. Paner i frytyrrøre .
FRITYRRØRE
1 fl farris 33 cl
2 ss bakepulver
4 ss maizena
2 dl hvetemel
Bland hvetemel, bakepulver, maizena og farris. Rør godt rundt til røren blir tykk som vaffelrøre. Varm opp oljen til kokepunktet og legg i noen løkringer av gangen bruk enden av en tresleiv til dette og heis de opp gjerne med en frityrøse. La de renne av seg på et papir. Salt forsiktig. Ha alltid et lokk til å kvele varmen når du friterer.