Hovedretter vilt VILTSANDWICH, NYPER, KANTARELLER OG FRITERTE LØKRINGER

VILTSANDWICH, NYPER, KANTARELLER OG FRITERTE LØKRINGER>

2 skiver landbrød

stekt biff av reinsdyr eller elg

stekte kantareller

ravigottesaus

salat og urter

nyper

friterte løkringer

salt og pepper

 

To skiver godt landbrød toastes eller grilles. Stek kantareller og biff av reinsdyr eller elg. Server sandwichen med en god urtesalat, ravigottesaus, syltede nyper og friterte løkringer.

 

SYLTEDE NYPER

50 g nyper

1 ss sukker

1 ss sitronsaft

 

 Rens nypene for frø og skyll dem før de syltes forsiktig med sukker og sitronsaft i en kjele over svak varme. Avkjøles.

 

LØKRINGER

Skjær løken i tynne skiver og vend dem i mel. Paner i frytyrrøre .

 

FRITYRRØRE

1 fl farris 33 cl

2 ss bakepulver

4 ss maizena

2 dl hvetemel

 

Bland hvetemel, bakepulver, maizena og farris. Rør godt rundt til røren blir tykk som vaffelrøre. Varm opp oljen til kokepunktet og legg i noen løkringer av gangen bruk enden av en tresleiv til dette og heis de opp gjerne med en frityrøse. La de renne av seg på et papir. Salt  forsiktig. Ha alltid et lokk til å kvele varmen når du friterer.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev