1 kg stek av nakke eller bog
smør
1 flaske rødvin
litt vann
salt og pepper
12 fedd hvitløk
1 liten gulrot med nelikkspiker
4 kruspersillestilker
600 g mandelpoteter
½ kg gulrot
½ bunt kruspersille
100-150 g romtemperert gorgonzola
Denne retten kan gjøres ferdig før dagen før den serveres. Surr steken slik at de får en pen fasong. Brun den i smør i en jerngryte Slå over vinen og etterfyll med vann så det dekker. Kok opp å la de småkoke i 10-15 minutter og skum godt.
Skrell hvitløksbåtene og kok dem i 5 minutter. Hai hvitløk, gulrot og persillestilker.
Sett lokk på gryta og sett den i stekeovnen på 180° C i 1,5 time. Ta ut gryta og avkjøl uten lokk, fjern gulrot og persillestilker og sett den kaldt over natten.
Skrell poteter og vend den i olje. Bak grønnsakene i ovnen på 140 ° C til de er møre og hold dem varme under folie. Skjær kjøttet i skiver og ha de i en ildfast form.
Sil av kraften og kok inn til god smak. Slå litt varmekraft over kjøttet og ha på litt smør. Sett det i ovnen ved 150° C i 5-7 minutter. Ta ut og legg på grønnsaker og gorgonzola med resten av sjyen.