Hovedretter vilt Rødvinsbraisert elg, grønnsaker, gorgonzola og persilleA

Rødvinsbraisert elg, grønnsaker, gorgonzola og persille>

1 kg stek av nakke eller bog

smør

1 flaske rødvin

litt vann

salt og pepper

12 fedd hvitløk

1 liten gulrot med nelikkspiker

4 kruspersillestilker

600 g mandelpoteter

½ kg gulrot

½ bunt kruspersille

100-150 g romtemperert gorgonzola

 

Denne retten kan gjøres ferdig før dagen før den serveres. Surr steken slik at de får en pen fasong. Brun den i smør i en jerngryte Slå over vinen og etterfyll med vann så det dekker. Kok opp å la de småkoke i 10-15 minutter og skum godt.

 

Skrell hvitløksbåtene og kok dem i 5 minutter. Hai hvitløk, gulrot og persillestilker.

 

Sett lokk på gryta og sett den i stekeovnen på 180° C i 1,5 time. Ta ut gryta og avkjøl uten lokk, fjern gulrot og persillestilker og sett den kaldt over natten.

Skrell poteter og vend den i olje. Bak grønnsakene i ovnen på 140 ° C til de er møre og hold dem varme under folie. Skjær kjøttet i skiver og ha de i en ildfast form.

 

Sil av kraften og kok inn til god smak. Slå litt varmekraft over kjøttet og ha på litt smør. Sett det i ovnen ved 150° C i 5-7 minutter. Ta ut og legg på grønnsaker og gorgonzola med resten av sjyen.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev