4 reinsdyrskanker
½ sellerirot
2 gulrøtter
4 sjalottløk
hel sort pepper
1 fedd hvitløk
Brun skankene i en panne og kok ut pannen med litt vann.
Brun grønnsakene i en kjele. Ha på 1 dl rødvin og reduser til nesten ingenting. Tilsett skankene og vannet og dekk med kraft. Kok til kjøttet løsner fra beina.
Ta opp skankene og dekk dem med folie. La dem hvile på et lunt sted eller hold dem varme i ovnen. Sil og reduser kraften. Pisk inn smør, og glaser skanken
før servering.
Stekte rotgrønnsaker
1 fedd hvitløk, med skall
1 sellerirot
4 gulrøtter
½ kålrot
2 løk
Grønnsaker skrelles, kuttes og stekes i ovn eller panne med smør, olje, salt, pepper, timian og hvitløk.
Mandelpotetmos
800 g mandelpoteter
400 g smør
fløte til montering
finplukket timian
et skrelt hvitløkfedd, kokes med potetene
Mandelpotetene skrelles, kokes, tørkes godt i kjelen og passeres. Fløten varmes opp i en vid kjele. De passerte potetene piskes inn og smør piskes inn litt og litt. Juster med fløte. Smak til med salt, pepper og timian.
Anrett skanken på mosen med resten av garnityret og saus med litt timian.