Hovedretter vilt Reinsdyrgryte med rotgrønnsaker

Reinsdyrgryte med rotgrønnsaker>

1 kilo reinsdyrkjøtt  

3 dl god rødvin

1,5 liter vann

2 ss smør

4 ss hvetemel

2 laurbærblad

4 gulrøtter 1

1 løk

½ kålrot

2 persillerot

 

 

Brun reinsdyrkjøttet i en jernkjele sammen med løk. Ha over rødvin og vann til det nesten dekker kjøttet. Sett inn i ovnen på 100 °C i noen timer til kjøttet er mørt og godt. Løft kjøttet ut av kraften. Brun smøret i en kjele og ha i melet. La melblandingen bli brun og fin før du sper med reinsdyrkraften. Kok sausen til den tykner og smak til med salt og pepper.

Ha kjøttet tilbake i kjelen sammen med rotgrønnsakene til grønnsakene er møre. Reinsdyrgryta serveres med rørte tyttebær, flatbrød og hjemmelaget grov potetmos.  

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev