Hovedretter vilt Reinsdyr med Jordskokk og Rødvin- og tyttebærsaus

Reinsdyr med Jordskokk og Rødvin- og tyttebærsaus>

Kjøttkraft

10 kg kraftbein

3 kepaløk

1 purreløk

3 gulrøtter

1 selleri

4 ss tomatpuré

 

 

Brun bein av kylling og kjøtt i ovnen på 225 °C i 20-30 minutter. Svisj kepaløk og tomatpuré i en kjele og ha i resten av grønnsakene. Fyll på med vann og en god neve salt og la det koke i 5-6 timer. Det er viktig å skumme av kraften underveis. Sil og reduser kraften til den får en fyldig kjøttsmak.

 

 

Rødvin- og tyttebærsaus

1 l kjøttkraft

5 dl rødvin

5 sjalottløk

tyttebær, etter smak 

 

 

Fres sjalottløk gyllen i en kasserolle. Tilsett vin og reduser til en «rødvinssirup». Tilsett kraften og la det koke sammen. Smak til med salt, sitron og smør. Jevn sausen med smør eller maisenna.

 

 

Bakt jordskokk

Vask og skyll jordskokken. Bak den i ovnen på 180 °C i 30-40 minutter.

 

 

Jordskokkrem

300 g jordskokk

5 fedd hvitløk

4 ss smør

3 dl fløte

 

Skrell jordskokken og kutt den i biter. Karamelliser jordskokk og hvitløk i en kasserolle til det bli mørt. Kjør det sammen i en blender, spe i litt av fløtesmøret om den blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

 

 

Syltet løk

15 delikatesseløk, røde

1 dl eddik

4 dl sukker

6 dl vann

 

 

Skrell løken, del den i 2 og kok opp syltelaken. Tilsett løken og la den trekke ferdig i laken i ca. 20 minutter.

Anrett skiver av pannestekt reinsdyrfilet på sausen med garnityrer i en halvsirkel ved siden av.

 

Dander med urter og tyttebær rundt. Tilbehøret og sausen passer godt til de fleste viltretter.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev