Hovedretter vilt RÅDYRLÅR, OVNSBAK GRESSKAR OG BÆRKOMPOTT

RÅDYRLÅR, OVNSBAKT GRESSKAR OG BÆRKOMPOTT>

2, 5 rådyrlår

1 lite gresskar

4 fedd hvitløk

Sitronskall fra en sitron

rosmarinkvister

salt og pepper

 

Bein ut, bind opp og gni låret med salt, pepper, hvitløk og rosmarin. Brun låret i stekepanne før det stekes til rosa kjerne i ovnen. Bruk steketermometer. 65 ° C for rosa kjøtt, 75 ° C for gjennomstekt kjøtt. Ovnsbak biter av gresskar med litt hvitløk, sitronskall og salt og pepper til bitene er møre på 180° C i 15 min. Kok ut pannen med litt vann. Krydre med salt, pepper og litt finhakket rosmarin. Sil av og server dette som stekesjy.

 

KOMPOTT PÅ TØRKEDE BÆR

250 g ferdig tørkede kirsebær, blåbær, tranebær

75 g sukker

6 ss sherryeddik

 

Lag en karamell av sukker som kokes ut med sherryeddik.Når karamellen har løst seg ut med eddiken, tas kjelen av varmen og de tørkede bærene has i.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev