FOTO APPETITT
KOKK Bjørn Cameron Alexander
APPETITT 3/2004
2, 5 rådyrlår
1 lite gresskar
4 fedd hvitløk
Sitronskall fra en sitron
rosmarinkvister
salt og pepper
Bein ut, bind opp og gni låret med salt, pepper, hvitløk og rosmarin. Brun låret i stekepanne før det stekes til rosa kjerne i ovnen. Bruk steketermometer. 65 ° C for rosa kjøtt, 75 ° C for gjennomstekt kjøtt. Ovnsbak biter av gresskar med litt hvitløk, sitronskall og salt og pepper til bitene er møre på 180° C i 15 min. Kok ut pannen med litt vann. Krydre med salt, pepper og litt finhakket rosmarin. Sil av og server dette som stekesjy.
KOMPOTT PÅ TØRKEDE BÆR
250 g ferdig tørkede kirsebær, blåbær, tranebær
75 g sukker
6 ss sherryeddik
Lag en karamell av sukker som kokes ut med sherryeddik.Når karamellen har løst seg ut med eddiken, tas kjelen av varmen og de tørkede bærene has i.