Ca 200 g pr person.
Beina skrapes fri for kjøtt og krydres med salt og pepper før de brunes i en varm panne. Ha i smør til slutt. Stek carreen på ca 150 °C til termometeret viser kjernetemperatur på 50 °C. Ta den ut og la den hvile min 15 minutter før den skjæres opp mellom beina.
Bakt sjalottløk
Skjær av bunnen på sjalottløkene og legg dem i en ildfastform. Ha på litt olivenolje, dekk med folie og sett dem i ovnen på ca 180 °C en liten time. Skrell dem før servering.
Gulrotpure
Skrell gulrøtter og del dem i store biter. Kok bitene møre, sil av og damp dem. Ha i godt med meierismør og kjør dem til puré med en stavmikser eller i en foodprocessor til den er helt glatt. Smak til med salt og pepper.
Stekt bacon, kantareller, jordskokker og brokkoli
Bacon skjæres i små terninger. Jordskokkene vaskes grundig og skjæres i terninger med skall. Brokkoli deles i små buketter. Sprøstek alt hver for seg før det blandes. Smak til med salt og pepper.
Bringebær- og soppsaus
1,5 ss sukker
0,5 dl bringebæreddik
1 håndfull tørket sopp
2 dl hjortekraft
1 dl fløyte
2 dl seterrømme
Smelt sukker til lys karamell i pannen. Ha over bringebæreddiken og kok ut karamellen. Ha i kraft, fløyte og rømme. Knus den tørkede soppen godt og den ha i. La det småkoke i 30-45 minutter. Smak til med salt og pepper. Anrett fine stykker av kjøttet og legg løken på mosen med de andre ingrediensene rundt. Avslutt med urter som rosmarin og timian.