Hovedretter vilt Hjortecarre, gulrotpure, bringebær og soppsaus

Hjortecarre, gulrotpure,bringebær og soppsaus>

Ca 200 g pr person.

 

Beina skrapes fri for kjøtt og krydres med salt og pepper før de brunes i en varm panne. Ha i smør til slutt. Stek carreen på ca 150 °C til termometeret viser kjernetemperatur på 50 °C. Ta den ut og la den hvile min 15 minutter før den skjæres opp mellom beina.

 

Bakt sjalottløk

Skjær av bunnen på sjalottløkene og legg dem i en ildfastform. Ha på litt olivenolje, dekk med folie og sett dem i ovnen på ca 180 °C en liten time. Skrell dem før servering.

 

Gulrotpure

Skrell gulrøtter og del dem i store biter. Kok bitene møre, sil av og damp dem. Ha i godt med meierismør og kjør dem til puré med en stavmikser eller i en foodprocessor til den er helt glatt. Smak til med salt og pepper.

 

Stekt bacon, kantareller, jordskokker og brokkoli

Bacon skjæres i små terninger. Jordskokkene vaskes grundig og skjæres i terninger med skall. Brokkoli deles i små buketter. Sprøstek alt hver for seg før det blandes. Smak til med salt og pepper.

 

Bringebær- og soppsaus

1,5 ss sukker

0,5 dl bringebæreddik

1 håndfull tørket sopp

2 dl hjortekraft

1 dl fløyte

2 dl seterrømme

 

Smelt sukker til lys karamell i pannen. Ha over bringebæreddiken og kok ut karamellen. Ha i kraft, fløyte og rømme. Knus den tørkede soppen godt og den ha i. La det småkoke i 30-45 minutter. Smak til med salt og pepper. Anrett fine stykker av kjøttet og legg løken på mosen med de andre ingrediensene rundt. Avslutt med urter som rosmarin og timian. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev