Hovedretter vilt Hjort med kantarell og solbær

Hjort med kantarell og solbær>

Kantarellpuré

200 g fersk kantarell

50 g snittet sjalottløk

1 dl kyllingkraft

sitron, salt og klaret smør

15 g smør

1 kvist timian

¼ fedd hvitløk

 

Rens kantareller og rist dem i pannen med klaret smør.

Kjøl av med 15 g frisk smør under stekingen. Tilsett løk, kraft, hvitløk og timian. Kokes mørt ved svak varme. Blend og smak til med salt og sitron. Sikt gjennom spiss sikt.

 

Solbærsaus

800 g friske solbær
20 g eddik
10 g sukker


Vakumer alt og knus bærene i posen. Legg det i sousvide vannbad på 60 °C i 25 minutter. Press det gjennom en sikt. Smak til med salt og evt. sukker og eddik.

 

Løkskall

 

4 små perleløk
1 dl solbærsaft

 

Pill løkene og del dem i to. Skill løkene i lag og fjern den tynne hinnen i hvert lag. Vakumer med solbærsaften og la det trekke i en uke. Varmes opp i solbærsaften ved servering og krydres med salt.

 

Hjort

500 g hjortefilet
tørket sopp, blendes til pulver
tørket solbær
tørket einebær, blendes til pulver
blomkarseskudd

 
Skjær hjortefileten opp i 4 biffer på 100 g pr. stykk.

Krydre kjøttet med salt. Brunes i panne med smør, hvitløk og timian så den får en flott farge. Sett ovnen på 80 °C og sett kjøttet inn til det har en kjernetemperatur på 48 °C.

La det hvile i et par minutter og server med drysset sopp-pulver, einebærpulver og tørket solbær på toppen.

20 små kantareller ristes i smør før servering.

Blomkarseskudd

100 g blomkarseskudd

50 g salt

kaldpresset rapsolje

 

Plukk skuddene og salt dem i 12 timer. Skyll av og vakumer med rapsolje.

Urter

løkurt og korsknapp,  alminnelig pengeurt, gåsemure, skjørbuksurt,  strandkvann, hvitbergknapp og sankthansurt 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev