Hovedretter vilt Hjertekebab, salat, ajvar og pita

Hjertekebab, salat, ajvar og pita>

Hjertekebab med grillet hjertesalat, ajvar og pita

1 storfehjerte

2 reinsdyrhjerter

2 lammehjerte

20 kyllinghjerter

20 andehjerter

grillspyd

 

Rens hjertene for sener, blodårer og store fettklumper. Legg i 5 % saltlake i 20 minutter.

Behold kylling- og andehjertene hele, og kutt resten i terninger som tilsvarer andehjertene i størrelse.

Hvis du bruker grillspyd av tre, legg dem først i vann så de ikke brenner seg under grillingen.

Tre hjertene på spyd, varier etter behag.

 

Ajvar

5 røde paprikaer

2 aubergine

6 fedd hvitløk

2 sjalottløk

½ ts kummin

1 ts koriander

1 ss røkt paprikapulver, gjerne fra Ungarn

 

Gni paprikaene inn med olje og grill til skallet er svart. Legg over i egnet bolle og dekk med plastfilm.

Grill aubergine til den er helt myk, snu den hvert 5. minutt. La den avkjøle litt og dra av skallet.

Gjør det samme med paprikaen. Hakk paprika og aubergine grovt, vend inn 1 ts fint havsalt og heng i en sil eller dørslag så du får trukket ut en del væske.

Kutt sjalottløk og hvitløk i tynne skiver. Rist krydderet i en tørr panne på middels temperatur til de slipper god aroma.

Tilsett en god skvett olivenolje og fres hvitløk og løk sammen med krydderet.

Tilsett etter hvert aubergine og paprika, og la det koke på lav temperatur til mye av væsken har fordampet.

Kjør til puré med stavmikser eller i blender. Juster konsistensen med olivenolje, smak til med salt, tørket paprikapulver og sitron.

 

Grillet hjertesalat

4 hjertesalat

olivenolje

salt etter smak

1 fedd hvitløk

 

Plukk ut hjertesalat som kjennes fast. Plukk av de ytterste bladene, del i to og legg i isvann med salt så den får krispet seg opp.

Tørk salaten godt, og bland den med hakket hvitløk og olivenolje. Grill på snittflaten på glovarm grill eller grillpanne til den har fått et pent grillmønster.

 

Pita

200 g hvetemel, tipo 00 hvis du har

100 g semulegryn eller durum hvis du har

5 g fersk gjær eller ½ ts tørrgjær

1 ts salt

150 g vann

 

Løs opp gjær i vann og bland de tørre ingrediensene i en bolle. Bland inn vann og elt godt til deigen er klumpfri.

Ha over i en bolle som er smurt med nøytral olje. Dekk med plastfilm og sett i kjøleskap over natten.

Ta deigen ut ca. 2 timer før du skal steke pitabrødene. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, slå den ned en gang,

brett inn kantene og snu den. Hev en gang til.

Hell den over på et bord med mel. Rull den til en tykk pølse uten å jobbe for mye med den. Del opp i emner på ca. 35 g.

Press dem flate og runde og legg over på smurt brett. La brødene hvile i 30 min. før du steker på så høy varme som mulig, 250-300 °C.

Tilsett litt vann i bunnen av ovnen i det du setter inn brødene for å øke evnen til heving. Følg godt med og stek til de akkurat så vidt begynner å bli gylne på toppen.

Ta ut og avkjøl på rist.

Pensle spydene med olivenolje og grill på middels høy temperatur til du har en medium kjerne. La hvile i noen minutter.

Anrett på fat med ajvar, grillet salat og pita. Skvis over juice fra noen sitroner og dra over noen dryss med havsalt og pepper.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev