600 g hjortefilet delt i passe store terninger
250g finhakket løk
50 g finhakket hvitløk
130 g skrelte og finhakkede gulrøtter
1 ts timianblader
1 ts finhakket rosmarin
100 ml rom
6 dl rødvin
2 ss søtpaprika
3 ss melis
2 ss tomatpurè
salt and pepper etter smak
Varm opp oljen i en stor gryte, tilsett løk og gulrot og stek dette til det er lett karamellisert. Krydre kjøttet med salt go pepper. Ha i rosmarin og timian og smak til med salt og pepper. Når det er godt brunet tilsettes paprika og tomatpurè. Bland alt godt tilsett rødvin og rom og reduser. Senere legges kjøttet i og spe ut kraften med kjøttkraft eller litt vann med oppløst kjøttbuljongterning.
Braiser kjøttet i kraften i ca 35 minutter til det er mørt. Spe med kraft om det trengs. Når sausen er passe tykk og kjøttet mørt serverer du gulasjen med ditt favorittbrød til.