Hovedretter vilt margbein, hjortetartar, geitostkrem og soyagastrique

margbein,hjortetartar, geitostkrem og soyagastrique>

4 margbein av hjort eller okse

400 g hjortekjøtt til kverning, lår, bog, nakke eller side

1 ss hakket persille

½ hakket rødløk

1 ts extra virgin olivenolje

100 g snøfrisk eller annen geitost som chevre

2 ss cremé fraîche

salt og pepper

30 g sukker

1 dl soyasaus

karse til pynt

 

Puss margbeinene helt frie for kjøtt og ta ut margen. Vask margbeinene så de blir helt rene. Kutt dem i tommel-lange biter. Kvern hjortekjøtt og tilsett persille, rødløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Pisk sammen geitost og cremé fraîche og smak til med salt og pepper. Lag karamell av sukkeret og ha på soyasaus.

Kok sammen til ¼ har fordampet. Støp hjortekjøtt i margbeinet, så det blir 2/3 fullt. Dekk resten med geitostkrem så det går kant i kant med toppen av margbeinet. Topp med karse. Serveres med soyagastrique.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev