4 margbein av hjort eller okse
400 g hjortekjøtt til kverning, lår, bog, nakke eller side
1 ss hakket persille
½ hakket rødløk
1 ts extra virgin olivenolje
100 g snøfrisk eller annen geitost som chevre
2 ss cremé fraîche
salt og pepper
30 g sukker
1 dl soyasaus
karse til pynt
Puss margbeinene helt frie for kjøtt og ta ut margen. Vask margbeinene så de blir helt rene. Kutt dem i tommel-lange biter. Kvern hjortekjøtt og tilsett persille, rødløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Pisk sammen geitost og cremé fraîche og smak til med salt og pepper. Lag karamell av sukkeret og ha på soyasaus.
Kok sammen til ¼ har fordampet. Støp hjortekjøtt i margbeinet, så det blir 2/3 fullt. Dekk resten med geitostkrem så det går kant i kant med toppen av margbeinet. Topp med karse. Serveres med soyagastrique.