Hovedretter vilt Elgskav i fløtesaus, elgpølse og tyttebærrømme

Elgskav i fløtesaus, elgpølse og tyttebærrømme>

700 g elgskav, kan også erstattes med reinsdyrskav

1 gul løk, i skiver

2 ss smør salt og pepper

200 g kantareller eller blandet sopp

4 knuste einebær

50 g brunost

3 dl kremfløte meierismør til steking

100 g elgpølse fra Tind

 

 

Skaven er lettest hvis du steker fra halvtint tilstand sammen med løken. Brun små porsjoner om gangen i meierismør og ha over i en gryte. Stek soppen i samme fettet og

ha den i kjelen sammen med skaven. Ha i fløte, einebær og brunost. La det koke til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper. Serveres med kokte poteter, tyttebærrømme og skiver av elgpølse.

 

 

Tyttebærrømme

1 dl seterrømme

1 dl tyttebærsyltetøy, gjerne krydret tyttebær fra Eventyrsmak  

 

Bland rømme og tyttebær og server sammen med skaven.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev