FOTO Ulla Westbø
KOKK Bjørn Cameron Alexander
APPETITT 3/2004
500 g ytrefilet av elgkalv
200 g steinsopp eller annen skogsopp
12 små pastinakker
2 rødbeter
1 finhakket sjalottløk
4 ss smør
2 ss soyasaus
Salt og pepper
Litt blandet salat og urter
Rødbetene deles og kokes møre. Skrelles g deles i terninger når de er kokte. Råstek pastinakken i stekepannen. Når de begynner å bli møre tilsettes soppen og stekes litt videre med godt smør og finhakket sjalottløk.
Kjøttet helstekes til det er mørt og rosa og krydres med salt og pepper. La det hvile før det skjæres i passe tykke skiver. Bland salaten sammen med pastinakken, rødbeter og soppen.
Urter som timian, oregano, salvie og rosmarin passer men i små mengder. Stekesjy fra soppen og pastinakken tilsettes soya og helles over tilslutt.