4 grove hamburgerbrød
100 g norsk hjertesalat
Kålsalat
100 gulrot, i strimler
100 hodekål, i strimler
100 kålrot, i strimler
1 kepaløk
3 ss lettrømme
1 ss majones
1 ss sennep
salt og nykvernet sort pepper
Elgburger
800 g grovt kvernet elgkjøtt
1 ss salt
2 egg
3 ss finhakket løk
1 knust laurbær
1 ts frisk hakket rosmarin
1 ts frisk hakkede timianblader
1 ss knust einebær
1 ss potetmel
kaldt vann
Kna sammen elgkjøttet og få med salt fra starten av da dette gir en bedre binding. Spe inn egg, potetmel, resten av krydderet, løken og vann. Stek en prøvekake og smak eventuelt til med mer krydder, salt eller pepper. Husk at smaken vil komme ytterligere frem når deigen har stått noen timer.
Legg brødet raskt i varm panne eller ovn før burgeren monteres. Anrett med kålsalat, frisk norsk hjertesalat og nystekt burger. Server gjerne sammen med stekte båtpoteter.