Hovedretter vilt Elgburger, grovt brød og salat

Elgburger, grovt brød og salat>

4 grove hamburgerbrød

100 g norsk hjertesalat

 

Kålsalat

100 gulrot, i strimler

100 hodekål, i strimler

100 kålrot, i strimler

1 kepaløk

3 ss lettrømme

1 ss majones

1 ss sennep

salt og nykvernet sort pepper

 

Elgburger

800 g grovt kvernet elgkjøtt

1 ss salt

2 egg

3 ss finhakket løk

1 knust laurbær

1 ts frisk hakket rosmarin

1 ts frisk hakkede timianblader

1 ss knust einebær

1 ss potetmel

kaldt vann

 

Kna sammen elgkjøttet og få med salt fra starten av da dette gir en bedre binding. Spe inn egg, potetmel, resten av krydderet, løken og vann. Stek en prøvekake og smak eventuelt til med mer krydder, salt eller pepper. Husk at smaken vil komme ytterligere frem når deigen har stått noen timer.

Legg brødet raskt i varm panne eller ovn før burgeren monteres. Anrett med kålsalat, frisk norsk hjertesalat og nystekt burger. Server gjerne sammen med stekte båtpoteter.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev