BRAISERTE HARELÅR
8 harelår
1 l oksekraft
3 dl rødvin
salt og pepper
Brun harelårene og legg dem i en stor ildfast form. Ha på oksekraft, salt, pepper og rødvin. Bak lårene i ovnen på 150 °C i ca 1,5 time, eller til de er møre.
Ta ut lårene og sil av kraften i en kjele.
Kok opp kraften, og la den redusere ned til 1/3. Jevn kraften med maizena til en passe tykk saus. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft for ekstra syre i sausen.
KREMET SELLERIROT
1 sellerirot
5 dl kremfløte
salt og pepper
Skrell selleriroten og kutt den i 2 cm tykke skiver. Kutt trekanter av skivene. Kok selleriskivene i lettsaltet vann til de er møre. Kok opp og reduser kremfløten til den tykner. Smak til med salt og pepper. Bland inn den kokte selleriroten.
GLASERTE RØDBETER
4 rødbeter
50 g sukker
1 dl vann
5 ss hvitvinseddik
Skrell rødbetene og kutt dem i terninger. Ha rødbetene i en kjele, og ha på sukker, vann og eddik. Kok rødbetene møre.
POTETPURÈ
700 g skrelte mandelpoteter
150 g usaltet meierismør
salt og pepper
Kok mandelpotetene møre. Sil av vannet. Ha i terninger av usaltet meierismør og stamp potetene sammen med smøret til en grov potetpuré. Smak til med salt og pepper.
Server harelårene i sausen, med kremet sellerirot, glaserte rødbeter og potetpuré. Pynt med ristede macadamia nøtter.