Hovedretter vilt Braiserte harelår, kremet sellerirot, glaserte rødbeter og potetpuré

Braiserte harelår, kremet sellerirot, glaserte rødbeter og potetpuré>

BRAISERTE HARELÅR

8 harelår

1 l oksekraft

3 dl rødvin

salt og pepper

 

Brun harelårene og legg dem i en stor ildfast form. Ha på oksekraft, salt, pepper og rødvin. Bak lårene i ovnen på 150 °C i ca 1,5 time, eller til de er møre.

Ta ut lårene og sil av kraften i en kjele.

 

Kok opp kraften, og la den redusere ned til 1/3. Jevn kraften med maizena til en passe tykk saus. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft for ekstra syre i sausen.

 

KREMET SELLERIROT

1 sellerirot

5 dl kremfløte

salt og pepper

 

Skrell selleriroten og kutt den i 2 cm tykke skiver. Kutt trekanter av skivene. Kok selleriskivene i lettsaltet vann til de er møre. Kok opp og reduser kremfløten til den tykner. Smak til med salt og pepper. Bland inn den kokte selleriroten.

 

GLASERTE RØDBETER

4 rødbeter

50 g sukker

1 dl vann

5 ss hvitvinseddik

 

Skrell rødbetene og kutt dem i terninger. Ha rødbetene i en kjele, og ha på sukker, vann og eddik. Kok rødbetene møre.

 

POTETPURÈ

700 g skrelte mandelpoteter

150 g usaltet meierismør

salt og pepper

 

Kok mandelpotetene møre. Sil av vannet. Ha i terninger av usaltet meierismør og stamp potetene sammen med smøret til en grov potetpuré. Smak til med salt og pepper.

Server harelårene i sausen, med kremet sellerirot, glaserte rødbeter og potetpuré. Pynt med ristede macadamia nøtter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev