Hovedretter vilt Bålgrillet lår på tiur

Bålgrillet lår på tiur>

Tiur 

2 lår av tiur bålgrilles og pensles med honningglace hvert femte minutt. Jo høyere temperatur det er på bålet eller grillen, jo raskere brenner glacen seg. Vi ønsker naturligvis godt karamellisert glace, men ikke brent.

 

La gjerne lårene grilles til temperatur inntil beinet er ca. 58-59 °C. De skal ende opp på rundt 62 °C. Pensle igjen, og krydre med salt og pepper. Toppe med tørket tyttebær, fritert reinlav, lyng og sprø løk for å gjenskape litt av samme smaker som omgivelsen deres, men også for ekstra crunch.

 

Glace på honning og soppsoya

1 dl klar honning. 

honning fra «The Black Bee Keeper» i Ås, og det skader ingen om det er noen bringebærtoner i denne honningen.

 

2 ss hjemmelaget soppsoya, vanlig soya fungerer helt fint.

Blader fra en stilk sitrontimian og et lite fedd hvitløk finhakkes, blandes sammen og pensle på. 

 

Pisket kvarg

200 g kvarg

1 ts sukker

1 ss finsnittet gressløk

salt og pepper

 

Pisk alle ingrediensene sammen.

 

 

Syltet rødløk og syltet traktkantarell

100 g epleeddik, kan erstattes med hvitvinseddik 

200 g sukker

300 g vann

1 ts salt

2 stilk timian 

1 fett hvitløk

2 laurbærblader

200 g rødløk i skiver, båter eller blad

200 g renset traktkantarell 

 

Hold sopp og rødløk adskilt i hver sin beholder eller glass.

Kok opp alt utenom rødløk og sopp og slå de kokende over beholderne. La dette stå i minimum 1 døgn. Står seg kjempegodt, og soppen blir nesten bare bedre og bedre.

 

 

Potetlomper

500 g mandelpotet 

280 g mos av potet eller fermentert potet

50 g mel

30 g rømme

30 g godt smør

salt og pepper

 

Kok mandelpotet med skall til de er møre. Slå av vannet og skrell dem. Mos potene fint og bland inn de andre ingrediensene. Kenwood med visp kan godt brukes. Smak til med salt og pepper.

 

Kjevle ut til de er ca. 1-2mm tykke, og stek dem på takke eller i panne med smør.

Legg pisket kvarg i en skål og topp den med de syltede grønnsakene og karse.

 

Skjær løs kjøttet fra benet på tiuren, og ta litt av alt i lompen.

Server med en varmende soppbuljong.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev