Nyhet
Hovedretter lam Tagine med lam og cous-cous

Tagine med lam og cous-cous >

raz el hanout krydderblanding

1 stor løk, I kuber              

1 dl oliven olje

kummin, ingefær, gurkemeie, koriander, safran, kanel, sort pepper

1 lit hvitvin        

1 lit lammekraft

2 rød chili i ringer

2 fedd hvitløk

120 g aprikos, bløtlagt

masse persille og koriander

 

Legg lammet i saltlake over natten. Tørkes så godt og krydres med raz el hanout. Posjeres så i ovnen over natten på 68 ° C.

Sauter løk, krydder, chili, hvitløk på middels varme. Reduser så hvitvin og ha på kraft og aprikoser som er delt i fire. Kok dette i ca 50 minutter og smak til med salt, pepper og eventuelt annet krydder etter eget ønske.

 

Couscous

2 dl couscous, kokes med litt gurkemeie

Grønnsaker, broccoli, gresskar, gulrot, pastinakk, forvellet

1 rødløk i båter

1 fedd hvitløk

2 ss ingefær

olivenolje

1 chili, rød, skivet

salt og pepper

2 ts kummin

saft av lime

koriander

40 g babyspinat

 

Svett løk i olje tilsett grønnsaker og få det varmt med couscous. Stek opp kjøttet og kutt i ønsket skiver. Naper så med taginesausen og topp med yoghurt og koriander.

 

 


 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev