FOTO marius Rua
KOKK sven Erik renaa og christopher Davidsen
appetitt 1/2013
raz el hanout krydderblanding
1 stor løk, I kuber
1 dl oliven olje
kummin, ingefær, gurkemeie, koriander, safran, kanel, sort pepper
1 lit hvitvin
1 lit lammekraft
2 rød chili i ringer
2 fedd hvitløk
120 g aprikos, bløtlagt
masse persille og koriander
Legg lammet i saltlake over natten. Tørkes så godt og krydres med raz el hanout. Posjeres så i ovnen over natten på 68 ° C.
Sauter løk, krydder, chili, hvitløk på middels varme. Reduser så hvitvin og ha på kraft og aprikoser som er delt i fire. Kok dette i ca 50 minutter og smak til med salt, pepper og eventuelt annet krydder etter eget ønske.
Couscous
2 dl couscous, kokes med litt gurkemeie
Grønnsaker, broccoli, gresskar, gulrot, pastinakk, forvellet
1 rødløk i båter
1 fedd hvitløk
2 ss ingefær
olivenolje
1 chili, rød, skivet
salt og pepper
2 ts kummin
saft av lime
koriander
40 g babyspinat
Svett løk i olje tilsett grønnsaker og få det varmt med couscous. Stek opp kjøttet og kutt i ønsket skiver. Naper så med taginesausen og topp med yoghurt og koriander.