1 benfri lammelår, ca 1,3 kg, 4-5 personer
Stuffing
1 bunt friske urter som rosmarin, koriander, timian, mynte og persille
1 ts malt spisskummen
3 fedd hvitløk, finhakket
olivenolje, salt og pepper
Saus
2 dl rødvin
3 dl lammekraft
15 g mel
15 g usaltet smør
Forvarm ovnen til 220 °C. Vei lammet og beregn steketid, 15 minutter per 450 g og legg til 15 minutter for bruning.
Dette er et gjennomsnitt, det avhenger av om du liker beinet mer eller mindre rosa.
Hakk alle ingrediensene til stuffingen i en mikser.
Plasser lammet med den flate siden ned på benken og pensle innsiden med urterolje.
Salt og pepre godt, bind opp låret med hyssing så stuffingen holder seg godt inne i kjøttet.
Legg låret i en stekeform, springle med god olje og dekk med stekefolie.
Stek låret i forvarmet ovn i 20 minutter, senk temperaturen til 180 °C og stek den beregnede tiden.
Ta låret ut av ovnen og legg det på en varm plate. Dekk med folie og la det hvile i 10 til 15 minutter.
Deglace pannen med rødvin og skrap av de brunede bitene fra stekingen. Sil av og hell saften i en kjele og tilsett kraft.
Kok opp og la det koke over svak varme i ca. 5 minutter. Bland smør og mel og tilsett en teskje om gangen til kraften tykner.
Krydre med salt og pepper. Hell sausen i et sausenebb og server med steken.
Serveres med couscous, sultan-rosiner, kikerter og stekte grønnsaker.