Hovedretter lam Ravioli fylt med gresskar og stekt pinnekjøtt

Ravioli fylt med gresskar og stekt pinnekjøtt>

Pasta

350 g mel 

9 eggeplommer

1 helt egg

1 ts salt

1 ss olivenolje 

 

Ta alle råvarene i en Kenwood-bolle og elt deigen til den former seg til en fast deig. Pakk den inn i kjøkkenplast og legg den kjølig i ca. 1 time. 

 

Ravioli-fyll 

200 g gresskar 

50 g spinat 

50 g parmesan 

50 g pinnekjøtt 

salt og pepper, etter smak

 

Bak gresskaret på 210 °C til det er mørt og dette tar ca. 20 minutter. Stek spinaten lett i en panne. Når gresskaret er ferdig blandes kjøttet sammen med parmesan og spinat til en fast masse. Den trenger ikke å bli kjørt fint. Smak til med salt og pepper. 

 

Ravioli 

Bruk den ferdiglagde pastadeigen. Her kan det være lurt å bruke pastamaskin for å få den så tynn som mulig. Etter du har «kjevlet» den til fin tykkelse skal du stikke ut sirkler som er 5 cm i diameter. Legg en skje med fyllet på halvparten av sirklene med pasta.

Pensle rundt fyllet med sammenvispet egg. Legg en ny sirkel med pasta på. Nå er det viktig å presse pastaen sammen slik at den ikke går fra hverandre.  

Tips: Bruk mel under pastaen når du stikker ut sirklene slik at den ikke setter seg fast i bordet. 

Å koke ravioli er en veldig kjapp prosess når pastaen er fersk. Når du har ferdig oppkokt vann vil det bare ta et lite minutt.

Stek det ferdig dampete pinnekjøttet hardt i en stekepanne med smør slik at det blir karamellisert. Til servering topper du raviolien med det stekte pinnekjøttet, litt stekt grønnkål og revet parmesan. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev