FOTO stian Broch
KOKK karl Torbjørn Andersen
appetitt 4/2017
Pasta
350 g mel
9 eggeplommer
1 helt egg
1 ts salt
1 ss olivenolje
Ta alle råvarene i en Kenwood-bolle og elt deigen til den former seg til en fast deig. Pakk den inn i kjøkkenplast og legg den kjølig i ca. 1 time.
Ravioli-fyll
200 g gresskar
50 g spinat
50 g parmesan
50 g pinnekjøtt
salt og pepper, etter smak
Bak gresskaret på 210 °C til det er mørt og dette tar ca. 20 minutter. Stek spinaten lett i en panne. Når gresskaret er ferdig blandes kjøttet sammen med parmesan og spinat til en fast masse. Den trenger ikke å bli kjørt fint. Smak til med salt og pepper.
Ravioli
Bruk den ferdiglagde pastadeigen. Her kan det være lurt å bruke pastamaskin for å få den så tynn som mulig. Etter du har «kjevlet» den til fin tykkelse skal du stikke ut sirkler som er 5 cm i diameter. Legg en skje med fyllet på halvparten av sirklene med pasta.
Pensle rundt fyllet med sammenvispet egg. Legg en ny sirkel med pasta på. Nå er det viktig å presse pastaen sammen slik at den ikke går fra hverandre.
Tips: Bruk mel under pastaen når du stikker ut sirklene slik at den ikke setter seg fast i bordet. Å koke ravioli er en veldig kjapp prosess når pastaen er fersk. Når du har ferdig oppkokt vann vil det bare ta et lite minutt.
Stek det ferdig dampete pinnekjøttet hardt i en stekepanne med smør slik at det blir karamellisert. Til servering topper du raviolien med det stekte pinnekjøttet, litt stekt grønnkål og revet parmesan.