FOTO stian Broch
KOKK karl Torbjørn Andersen
appetitt 4/2017
4 potetlefser
200 g pinnekjøtt, uten ben
2 dl rømme
50 g tyttebær
1 hjertesalat
1 sjalottløk
Lag potetlefsen som anvist i egen oppskrift. Pisk tyttebær inn i rømmen.
Stek pinnekjøttet i en varm panne med smør og sjalottløk. Fyll potetlefsen med salat, pinnekjøtt og tyttebærrømme.
Potetlefse
200 g kalde, kokte og skrelte poteter
½ dl melk
½ ts salt
½ ts sukker
½ ts bakepulver
50 g mel
Bland alt i en bolle til du får en deig som er fin å jobbe med. Del deigen i emner. Kjevle den ut med mel. Stek lefsene på høy varme i en tørr stekepanne eller på en takke til de er gyllen på begge sider.
Tyttebærrømme
2 dl rømme
50 g tyttebær
Pisk rømmen og vend inn tyttebærene. Smakes til med salt og sitronsaft. Fyll lefsene med pinnekjøtt, salat, tyttebærrømme og finkuttet sjalottløk.