600 - 700 g ferdig dampet pinnekjøtt
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss revet ingefær
4 grovhakkede tomater eller en boks flådde
1 1/2 ts spisskummen
1/2 ts malt koriander
0,5 g safran, kan droppes
1 kanelstang
4 dl buljong
150 g tørkete og grovhakkede aprikoser
1 dl flådde mandler
sitronsaft etter smak
olivenolje til justering
Gulrøtter
4 fargede gulrøtter
2 ss smør
2 ss brunt sukker
1 dl vann
sitronsaft etter smak
1 kanelstang
Serveres med yoghurt naturell og couscous eller ginoua
Fres løk, hvitløk og ingefær i en gryte. Når løken er myk tilsettes malt spisskummen, koriander, kanelstang og evt afran. Fres videre et par minutter før du har i tomatene og buljongen. La det hele småkoke i 20 minutter. Ha i pinnekjøtt renset i biter, aprikoser og mandler. La gryta småkoke videre i ca 20 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Smelt smør i en stekepanne og stek gulrøttene til de begynner å bli myke og gyldne. Dryss over sukker, tilsett vann, sitron og evt litt kanel. La det steke videre til væsken er fordampet. Server gulrøttene og gryta med couscous eller ginoa som du koker opp i litt god krydderkraft og yoghurt naturell.