Nyhet
Hovedretter lam Pinnekjøttgryte “shaslik” fra midtøsten

Pinnekjøttgryte “shaslik” fra midtøsten>

600 - 700 g ferdig dampet pinnekjøtt

1 finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

2 ss revet ingefær

4 grovhakkede tomater eller en  boks flådde

1 1/2 ts spisskummen

1/2 ts malt koriander

0,5 g safran, kan droppes

1 kanelstang

4 dl buljong

150 g tørkete og grovhakkede aprikoser

1 dl flådde mandler

sitronsaft etter smak

olivenolje til justering

 

Gulrøtter

4 fargede gulrøtter

2 ss smør

2 ss brunt sukker

1 dl vann

sitronsaft etter smak

1 kanelstang

Serveres med yoghurt naturell og couscous eller ginoua

 

Fres løk, hvitløk og ingefær i en gryte. Når løken er myk tilsettes malt spisskummen, koriander, kanelstang  og evt afran. Fres videre et par minutter før du har i tomatene og buljongen. La det hele småkoke i 20 minutter.  Ha i pinnekjøtt renset i biter, aprikoser og mandler. La gryta småkoke videre i ca 20 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Smelt smør i en stekepanne og stek gulrøttene til de begynner å bli myke og gyldne. Dryss over sukker, tilsett vann, sitron og evt litt kanel. La det steke videre til væsken  er fordampet. Server gulrøttene og gryta med couscous eller ginoa som du koker opp i litt god krydderkraft og yoghurt naturell.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev