Gremolata
1 ss finhakket persille
1 ts finhakket løpstikke
½ ts sitronskall
½ ts finhakket hvitløk
1 dl økologisk norsk rapsolje
Finhakk ingrediensene i en hurtigmikser. Bruk kun det gule på sitronskallet.
Fylt artiskokk
3 l vann
3 sjalottløk
3 sitroner, delt og juicepresset
4 kvister timian
2 ss salt
3 laurbær
Kok opp de øvrige ingrediensene og la det trekke i 10 minutter.
Del artiskokken i to. Fjern den trådete innmaten og kok artiskokken i laken i 15 minutter.
Oppbevares i laken til bruk.
2 dl cottage cheese
½ ts revet sitronskall
¼ grovkvernet hvit pepper
1 ss finkuttet persille
Vend sammen de øvrige ingrediensene og fyll dette i artiskokken.
Syltet nepe
1 kg nepe
1 l vann
7,5 dl hvitvinseddik
500 g sukker
Skrell nepene og del i passe store biter.
Kok opp laken med vann, eddik og sukker til sukkeret er oppløst. ¨
Ha i nepene og la det koke i et minutt. Trekk av varmen og avkjøl i laken.
Brukes etter 2-3 dager.