Hovedretter lam Pinnekjøtt, neper, artiskokk og gremolata

Pinnekjøtt, neper, artiskokk og gremolata>

Gremolata

1 ss finhakket persille

1 ts finhakket løpstikke

½ ts sitronskall

½ ts finhakket hvitløk

1 dl økologisk norsk rapsolje

 

Finhakk ingrediensene i en hurtigmikser. Bruk kun det gule på sitronskallet.

 

Fylt artiskokk

3 l vann

3 sjalottløk

3 sitroner, delt og juicepresset

4 kvister timian

2 ss salt

3 laurbær

 

Kok opp de øvrige ingrediensene og la det trekke i 10 minutter.

Del artiskokken i to. Fjern den trådete innmaten og kok artiskokken i laken i 15 minutter.

Oppbevares i laken til bruk.

 

2 dl cottage cheese

½ ts revet sitronskall

¼ grovkvernet hvit pepper

1 ss finkuttet persille

 

Vend sammen de øvrige ingrediensene og fyll dette i artiskokken.

 

Syltet nepe

1 kg nepe

1 l vann

7,5 dl hvitvinseddik

500 g sukker

 

Skrell nepene og del i passe store biter.

Kok opp laken med vann, eddik og sukker til sukkeret er oppløst. ¨

Ha i nepene og la det koke i et minutt. Trekk av varmen og avkjøl i laken.

Brukes etter 2-3 dager.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev