Hovedretter lam Pinnekjøtt og sellerirot i variasjoner

Pinnekjøtt og sellerirot i variasjoner>

pinnekjøtt, ferdig utvannet

3 sellerirøtter og selleri til juice

100 g smør

vann, røykspon og havsalt

 

Kok pinnekjøttet i en kjele på rist eller  pinner. Pinnekjøttet dampes med litt vann i kjelen til det er mørt. Før servering krispes kjøttet i stekeovnen med kun grillelementet eller overvarme. Ta vare på kokevannet med fettet som skal brukes sammen med den fermenterte sellerijuicen.

 

Sellerivariasjon

Vask én selleri godt. Saltbakes på 200 °C i 1 time. Skjær ut båter og løsne skallet. Skallet tørkes videre i ovnen på 160 °C. Den andre sellerien skrelles, kuttes i tynne skiver som blansjeres og røykes. Resterende selleri kuttes i biter, stekes i smør til de er møre og kjøres sammen til en puré.

 

Fermentert sellerijuice

500 g sellerijuice

1,25 g salt

 

Putt juice og salt i et rent glass med lokk, og la det stå ute i romtemperatur i 2 uker.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev