Nyhet
Hovedretter lam Pinnekjøtt fermenter kålrot og grønne einebær

Pinnekjøtt fermenter kålrot og grønne einebær>

 Fermentert kålrot

1 kålrot

1,5 %  salt

1 ss myse

 

Skiv opp kålroten tynt på en skjæremaskin og stans ut runde sirkler. Vei opp kålroten og tilsett 1,5% salt av totalvekten av kålroten. Bland in mysen og vakuumer i poser. La kålroten ligge mørkt og i stabil romtemperatur  i 2-5 dager, avhengig av hvor lang tid fermenteringen tar.

 

Grønn einebærpulver

1 ss grønne einebær

 

Tørk einebær i en dehydrater  eller i ovnen på lav varme, knus dem videre til fint pulver.

 

 

Pinnekjøttragu

0,5 kg utvannet pinnekjøtt

1 dl kyllingkraft

 

Vacuumer kjøtt og kraft sammen, damp det i ovnen i ca 2 timer til kjøttet kan plukkes fint. Kok kjøttet med litt av kraften til en ragu. Plasser litt ragu i midten på hver fermenterte kålrot. Brett sammen og pudre over einebærpulver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev