Hovedretter lam Nanbrød med stekt pinnekjøtt

Nanbrød med stekt pinnekjøtt>

4 nanbrød

200 g pinnekjøtt, uten ben

100 g syltet kålrot

2 dl røkt rømme

 

Sett nanbrød-deigen som vist i egen oppskrift. Lag den syltede kålroten mens deigen hever. Stek pinnekjøttet i en varm panne med smør til det blir sprøtt på utsiden. Om pinnekjøttet er vannet ut litt mye tilsettes også litt salt. Topp de nystekte nanbrødene med det stekte pinnekjøttet, syltet kålrot og røkt rømme.

 

Syltet kålrot

1 dl eddik

1 dl sukker

2 dl vann

1 kålrot, kuttet i tynne skiver

 

Kok opp eddik, vann og sukker. Hell den varme laken over kålroten og la den avkjøle seg.

 

Røkt rømme

2 dl rømme, røykes med en røykepistol

 

Nanbrød

500 g mel

15 g bakepulver

10 g salt

20 g sukker

1 egg

1 pakke tørrgjær

150 g yoghurt

2 dl H-melk

 

Bland alt det tørre. Elt sammen det tørre og det bløte til en smidig deig. La deigen heve i 40 minutter og husk å slå ned deigen underveis. Fordel deigen i passelige emner og kjevle ut med mel. Stek brødene på høy varme i ovnen ca. 250 °C.

Topp nanbrødene med det stekte pinnekjøttet, syltet kålrot og røkt rømme.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev