Hovedretter lam lårsteik og ytrefilet av kje

lårsteik og ytrefilet av kje>

Kjestek med hvitløk og rosmarin

1 utbeinet kjelår

1 hel hvitløk

noen kvaster rosmarin

salt og pepper

olje til marinering

 

Lag en enkel marinade av litt olje, knust hvitløk, grovhakket rosmarin, salt og pepper. Gni inn kjøttet i marinaden og la den trekke inn litt før kjelåret brunes på alle sider i en panne.Stek låret videre i ovnen på 70 °C til en kjernetemperatur på 57 °C. La det hvile til det har en kjernetemperatur på 58 °C. Det tar ca. 20 minutter.  

 

Ytrefilet av geit

Trim fileten for hinner og gni den inn med salt og pepper. Brun den av i stekepannen og stek den videre i stekeovnen. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og etterstek i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter. Skjær ytrefileten opp i passe stykker og server den som en del av en julebuffet. Pynt gjerne med litt timian og urter. Kvern over med pepper og dryss på litt flaksalt.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev