FOTO stian Broch
KOKK robert Pfarl, Hannes Killian og Philip Gudd
appetitt 3/2013
i denne retten er dert også brukt perlehøne
2 kg lammesadel
15 basilikumblader
1 ss fersk rosmarin
½ ss pepper
1 ss meierismør
½ -1 ts salt
Løsne fileten fra beinet slik at den sitter fast kun i ytterkant. Brett filetene ut og legg inn grovhakket basilikum, rosmarin og meierismør under hver filet. Filetene legges tilbake og gni dem inn med salt og pepper utvendig. Bind gjerne steketråd rundt sadelen så filetene ligger inntil beinet.
Forvarm stekeovn til 225 ° C og stek sadelen i 5 minutter.Skru ned varmen til 90° C og stek videre i ca 45 minutter. Kjøttfargen skal da være lys rosa
rosmarinsjy
½ l lammesjy
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
1 stilk rosmarin
2 rødløk
1 purre
0,5 dl balsamicoedikk
1 ss sukker
Kok opp sjyen og smak til med salt og pepper. Tilsett en kvist med hakkede rosmarinblader. Skyll purren godt. Finnhakk rødløk og purre. Fres i kjele til det er blankt. Tilsett balsamico og sukker. Rør godt om og la koke inn.
Selleripure
3 pærer
½ kg skrelt sellerirot,
¼ l kremfløte
salt og pepper
Skrell de gode eplene og fjern kjernehus og del i mindre biter, det samme gjøres med den skrelte selleriroten.Kokes mørt i fløten. Kjøres til puré i kjøkkenmaskin eller blender. Smak til med salt og hvit pepper.
cidersaus
½ l løk
1 purre
3 dl eplecider
6 dl viltkraft
1 ts revet frisk ingefær
1 ss maisennamel
½ ss sitronsaft
Finhakk løk og purre og fres det i en tørr panne et par minutter. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt vann. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker
pommes Anna
400 g poteter
50 g smør
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
litt muskat
Vask og skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver på ca. 2 mm. Smelt smør i en kjele. Vend i potetskivene, krydre med salt pepper og muskat. Legg potetskivene lagvis i små ildfaste porsjonsformer, eller i en litt større form.Sett så formen i ovnen på 180 ° C i ca. 1 time, til potetene er møre gjennom. Når potetene er ferdige, tas de ut av ovnen og vendes ut av formen.