Hovedretter lam Lammesadel, selleripure og pommes Anna

Lammesadel, selleripure og pommes Anna >

 

 

i denne retten er dert også brukt perlehøne

2 kg lammesadel  

15 basilikumblader  

1 ss fersk rosmarin  

½ ss pepper  

1 ss meierismør  

½ -1 ts salt 

 

Løsne fileten fra beinet slik at den sitter fast kun i ytterkant.  Brett filetene ut og legg inn grovhakket basilikum, rosmarin og meierismør under hver filet. Filetene legges tilbake og gni  dem inn med salt og pepper utvendig. Bind gjerne steketråd rundt sadelen så filetene ligger inntil beinet.

Forvarm stekeovn til 225 ° C og stek sadelen i 5 minutter.Skru ned varmen til 90° C og stek videre i ca 45 minutter. Kjøttfargen skal da være lys rosa 

 

rosmarinsjy 

 ½ l lammesjy

  0,5 ts salt

 0,25 ts pepper

 1 stilk rosmarin

  2 rødløk

 1 purre

  0,5 dl balsamicoedikk

  1 ss sukker

 

Kok opp sjyen og smak til med salt og pepper. Tilsett en kvist med hakkede rosmarinblader. Skyll purren godt. Finnhakk rødløk og purre. Fres i kjele til det er blankt. Tilsett balsamico og sukker. Rør godt om og la koke inn.

 

Selleripure

 3 pærer

½ kg skrelt sellerirot,

  ¼ l kremfløte

  salt og pepper

 

Skrell de gode eplene og fjern kjernehus og del i mindre biter, det samme  gjøres med den skrelte selleriroten.Kokes mørt i fløten. Kjøres til puré i kjøkkenmaskin eller blender. Smak til med salt og hvit pepper.

 

cidersaus 

½ l løk

 1 purre

 3 dl eplecider

 6 dl viltkraft

 1 ts revet frisk ingefær

 1 ss maisennamel

 ½ ss sitronsaft

 

Finhakk løk og purre og fres det i en tørr panne et par minutter. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt vann. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker

  

pommes Anna

400 g poteter

 50 g smør

1 ts salt

 1 ts kvernet pepper 

litt muskat

 

Vask og skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver på ca. 2 mm. Smelt smør i en kjele. Vend i potetskivene, krydre med salt pepper og muskat. Legg potetskivene lagvis i små ildfaste porsjonsformer, eller i en litt større form.Sett så formen i ovnen på 180 ° C i ca. 1 time, til potetene er møre gjennom. Når potetene er ferdige, tas de ut av ovnen og vendes ut av formen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev