Nyhet
Hovedretter lam Lammerumpe glasert kålrot og nepe, og rosmarinsjy

Lammerumpe glasert kålrot og nepe, og rosmarinsjy>

4 lammerumper

fersk timian

4 hvitløksbåter

fersk rosmarin

litt olivenolje, salt og pepper

 

Trim lammerumpa og putt den i en vakumpose med løk, urter og litt olivenolje.

Vakumer på full styrke og la det koke i vannbadet på 53 °C i 2 timer.

Bruk kraften fra vakumeringen, urtene og hvitløken blandet med litt olje, smør, salt, pepper og finhakket rosmarin.

Stek dette i en panne som sjy. Stek gjerne ut pannen og sil av.

 

Pommes Anna

150 g smør

5 poteter

salt og pepper

 

Forvarm ovnen til 200 °C og smelt smøret.

Skjær potetene i tynne skiver. Dekk bunnen av en ildfast form med smør.

Legg potetene lagvis, delvis overlappende på hverandre. Pense hvert lag med smør og dryss på salt og pepper.

Bak i ovnen i ca 30 minutter. Toppen skal være fin og gyllen. Sjekk underveis, ser det ut til at den kommer til å brenne seg, dekk til med folie.

Legg en tallerken på toppen av den ildfaste formen. Hell av mesteparten av smøret. Tipp det hele rundt.

Legg det tilbake i formen og stek gyllent på den siden også før du serverer.

 

Glasert kålrot og nepe

Rens og kutt neper og kålrot i ønsket fasong og stek det gyllent og mørt i en panne.

Dryss over sukker og stek videre til sukkeret er smeltet. Du kan fint bruke honning til dette. Krydre med salt og pepper.

Bruk kraften fra vakumeringen blandet med litt olje, smør, salt, pepper og finhakket rosmarin og stek dette i en panne som sjy.

Stek gjerne ut pannen med noen knuste hvitløksbåter. Sil av.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev