LAMMECARRÈ
4 porsjonstykker ferdig preparert lammecarrè
salt og pepper
Salt og pepre carrèen og brun den i noen dråper olje i meget varm panne så den blir jevnt brunet.
Deretter periodesteker du kjøttet i tre omganger ved 220° C i 4 minutter.
La det hvile i minst 10 minutter mellom hver steking.
Steketiden varierer noe med størrelsen på carrèen. Dersom du har carrè fra vanlig lam kan du øke med 1 minutt hver gang kjøttet er i ovnen.
Etter siste omgang lar du det hvile i 10 minutter på et lunt sted-
ROTGRØNNSAKER
1 liten sellerirot
1 stor persillerot
1 pastinakk
2 skonsonerrøtter
2 store gulrøtter
2 middels store finhakkede fedd hvitløk
4 ss god olivenolje
2 ss ferskpresset sitronsaft
4 ss finhakket flatpersille
50 g revet parmesan
Skrell alle rotgrønnsakene og skjær dem i like store biter. Bland inn finhakket hvitløk og strø med salt og pepper.
Vend dem i sitron og bak dem i ovnen til de er nesten møre tvers igjennom. Ta dem ut, vend inn persille og parmesan og gi de et par minutter til i ovnen på 220 ° C like før servering.
RÅSTEKTE MANDELPOTETER
500 g mandelpotet
2 kvister timian
maisolje til steking
salt og pepper
Skrubb mandelpotene og del dem i båter med skrellet på.Stek dem i god varm olje. Tilsett timian, salt og nykvernet pepper på slutten av steketiden.
SJY
Bland stekesjyen fra lammet med oljen og sitronsaften fra rotgrønnsakene så du får en deilig, frisk sjy.