Hovedretter lam Lammecarrè, parmesanbakte grønnsaker og råstekt mandelpotet

Lammecarrè, parmesanbakte grønnsaker og råstekt mandelpotet>

LAMMECARRÈ 

4 porsjonstykker ferdig preparert lammecarrè

salt og pepper

 

Salt og pepre carrèen og brun den i noen dråper olje i meget varm panne så den blir jevnt brunet.

 

Deretter periodesteker du kjøttet i tre omganger ved 220° C i 4 minutter.

La det hvile i minst 10 minutter mellom hver steking.

 

Steketiden varierer noe med størrelsen på carrèen. Dersom du har carrè fra vanlig lam kan du øke med 1 minutt hver gang kjøttet er i ovnen.

 

Etter siste omgang lar du det hvile i 10 minutter på et lunt sted-

 

ROTGRØNNSAKER 

 1 liten sellerirot

1 stor persillerot

1 pastinakk

2 skonsonerrøtter

2 store gulrøtter

2 middels store finhakkede fedd hvitløk

4 ss god olivenolje

2 ss ferskpresset sitronsaft

4 ss finhakket flatpersille

50 g revet parmesan

 

Skrell alle rotgrønnsakene og skjær dem i like store biter. Bland inn finhakket hvitløk og strø med salt og pepper.

 

Vend dem i sitron og bak dem i ovnen til de er nesten møre tvers igjennom. Ta dem ut, vend inn persille og parmesan og gi de et par minutter til i ovnen på 220 ° C like før servering.

 

RÅSTEKTE MANDELPOTETER

500 g mandelpotet

2 kvister timian

maisolje til steking

salt og pepper

 

Skrubb mandelpotene og del dem i båter med skrellet på.Stek dem i god varm olje. Tilsett timian, salt og nykvernet pepper på slutten av steketiden.

 

SJY

 

Bland stekesjyen fra lammet med oljen og sitronsaften fra rotgrønnsakene så du får en deilig, frisk sjy.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev