Hovedretter lam Lam og rødbet

Lam og rødbet>

400 g lammefilet fra Prima Jæren

1 kg rødbeter

2 dl kyllingbuljong

1 ss maizena

100 g røkt marg

1 gulbete

10 brønnkarsekvister

10 blader grønn engsyre

5 kvister fennikelgrønt

2 dl lammesjy

 

Lammet skjæres fritt for sener og fettet snittes. Fileten krydres med salt og pepper, og brunes i en god varm panne på begge sider. Bak kjøttet i ovn på 110 °C, til det har en kjernetemperatur på 58 °C. La det hvile i minst 20 minutter før det skjæres opp. Skjær kjøttet i tynne skiver og vend det i varm lammesjy rett før servering.

Kok rødbeter i vann med skall til de er møre. Skrell rødbetene mens de er varme. Kok opp kyllingbuljong og jevn med maizena. Kjør rødbeter, røkt marg og kyllingbuljong til en jevn pure i en blender.  

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev