400 g lammefilet fra Prima Jæren
1 kg rødbeter
2 dl kyllingbuljong
1 ss maizena
100 g røkt marg
1 gulbete
10 brønnkarsekvister
10 blader grønn engsyre
5 kvister fennikelgrønt
2 dl lammesjy
Lammet skjæres fritt for sener og fettet snittes. Fileten krydres med salt og pepper, og brunes i en god varm panne på begge sider. Bak kjøttet i ovn på 110 °C, til det har en kjernetemperatur på 58 °C. La det hvile i minst 20 minutter før det skjæres opp. Skjær kjøttet i tynne skiver og vend det i varm lammesjy rett før servering.
Kok rødbeter i vann med skall til de er møre. Skrell rødbetene mens de er varme. Kok opp kyllingbuljong og jevn med maizena. Kjør rødbeter, røkt marg og kyllingbuljong til en jevn pure i en blender.