1 lammebog
5 mandelpoteter
egg og pankolmel
smør, pepper og salt
Konfiter lammebogen i olje til den faller fra hverandre. I mellomtiden skreller du og koker potetene møre. Damp dem av og press dem gjennom en sil. Ha i smør til passe konsistens og smak til med salt og pepper.
Bland kjøttet og potetene med salt. Rull runde kuler og paner med mel, miksede egg og panko.
Spinatpuré
2 poser spinat
smør
salt og pepper
Blansjer spinaten og kjør til en glatt puré med noe av vannet. Ha i litt smør og smak til med salt og pepper.
Lammefilet
1,5 kg lammesadel
salt og pepper
Bein ut kjøttet og ta vare på beinene til saus. Brun kjøttet og stek det ved 190 °C i ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen. La det hvile i 10 minutter og transjer.
Lammesaus
lammebein fra kjøttet
1 løk
hele pepperkorn
1 hvitløk
2 kvister timian
Hakk opp beina i mindre biter og ha dem i en varm kjele. Brun godt til du får ut all den gode smaken. Ha i en kuttet løk, pepperkorn, hvitløk, timian og vann så det dekker akkurat. La det stå i 40 minutter og sil av. Reduser kraften og ha i litt smør ved servering. Smak til.