Hovedretter lam Lam med krokett, potet og spinatpuré

Lam med krokett, potet og spinatpuré>

1 lammebog

5 mandelpoteter

egg og pankolmel

smør, pepper og salt

 

Konfiter lammebogen i olje til den faller fra hverandre. I mellomtiden skreller du og koker potetene møre. Damp dem av og press dem gjennom en sil. Ha i smør til passe konsistens og smak til med salt og pepper.

Bland kjøttet og potetene med salt. Rull runde kuler og paner med mel, miksede egg og panko.

 

Spinatpuré

2 poser spinat

smør

salt og pepper

 

Blansjer spinaten og kjør til en glatt puré med noe av vannet. Ha i litt smør og smak til med salt og pepper.

 

 

Lammefilet

1,5 kg lammesadel

salt og pepper

 

Bein ut kjøttet og ta vare på beinene til saus. Brun kjøttet og stek det ved 190 °C i ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen. La det hvile i 10 minutter og transjer.

 

Lammesaus

lammebein fra kjøttet

1 løk

hele pepperkorn

1 hvitløk

2 kvister timian

 

Hakk opp beina i mindre biter og ha dem i en varm kjele. Brun godt til du får ut all den gode smaken. Ha i en kuttet løk, pepperkorn, hvitløk, timian og vann så det dekker akkurat. La det stå i 40 minutter og sil av. Reduser kraften og ha i litt smør ved servering. Smak til.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev