Hovedretter lam lam med artiskokk og jordskokk

lam med artiskokk og jordskokk>

Mariner utbeinet lammekjøtt, gjerne fra låret, i hvitløk, sitron, olivenolje, salt og pepper. La det ligge over natten i marinaden. Brun kjøttet hardt på alle kanter i en panne og stek det videre i ovnen på 180 °C til ønsket temperatur.

 

 

Artisjokkpuré

Kok artisjokkhjertene møre, og slå av vannet. Ta av noen til steking. Bland inn kremfløte, smør og litt revet muskatnøtt.  Kjør dette til en passe fin puré i en blender. Smak til med salt, pepper og litt sitron.

 

 

Bakt jordskokk

Rens jordskokk for skall og bak den i ovnen til den er mør. Del den i to og grill den lett på hver side. Fres kantarell, østerssopp, halve artiskokkhjerter og persille i en panne.

 

Forvell gjerne noen av dine yndlingshøstgrønnsaker i passe store biter og svisj dem sammen med resten. Lag en deilig rødvinsjy på en god kraft og reduser med rødvin og litt friske urter som du liker. Sil av og smak til.

 

Dander sausen rundt retten eller server den ved siden av.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev