Hovedretter lam Kvitsøylam, lammebrissel, hvit og grønn asparges, jordskokkpuré og PX-sjy

Kvitsøylam, lammebrissel, hvit og grønn asparges, jordskokkpuré og PX-sjy>

Ytrefilét av Kvitsøylam

180 g filét per person

1 ss smør

1 hvitløkfedd

salt og pepper

20 g pistasjenøtter

20 g salte mandler

20 g pancomel

1 ss nøttesmør

litt finkuttet gressløk

 

Trim fileten for sener. Rut fettet og brun kjøttet i en panne. Tilsett smør og hvitløk mot slutten av bruningen. Stek kjøttet i ovnen på 180 °C i 7-8 minutter. Brun pancomelet i tørr panne til en jevn og gyllen farge. Tilsett nøttesmøret til slutt og trekk pannen til siden.

 

Grovhakk pistasjenøtter og mandler. Bland dette sammen med brødet og finkuttet gressløk.

Ha blandingen på lammefileten ved servering.

 

JORDSKOKKPURÈ

200 g jordskokk

1,5 dl melk

1,5 dl vann

2 ss smør

salt og pepper

sitron etter smak

 

Kok jordskokkene møre i vann og melk. Sil av og damp dem  i ett minutt. Kjør dem til en glatt puré i en blender. Smak til med salt, pepper og sitron.

 

HVIT OG GRØNN ASPARGES

10 hvite asparges

10 grønne asparges

vann

smør

sukker, salt og pepper

sitron og zest etter smak

 

De hvite aspargesene skrelles fra «blomsten» og ned. Kok dem rolig i vann, smør, sukker, sitronzest, sitronsaft og salt. De grønne aspargesene skrelles fra halvparten og ned, og blansjeres i godt saltet vann.

 

LAMMEBRISSEL

200 g brissel

2 ss mel

2 ss smør

salt og pepper

 

Rens av hinnene på brisselen. Panér den i mel og stek på høy temperatur. Tilsett smøret mot slutten av stekingen.

 

PX-SJY

2 dl lammeglace

1 ss pepperkorn

1 ss sitronzest

2 sjalottløk

2 ss smør

1 dl Pedro Ximenez

 

Fres sjalottløk, smør, pepper og sitronzest. Tilsett glace og Pedro Ximenez og la det koke rolig i 10 minutter. Monter inn smøret. Smak til med sitron, salt og pepper.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev