Nyhet
Hovedretter lam Epleglasert lammeribbe

Epleglasert lammeribbe>

Til fire personer

En lammeribbe på ca 1,5 kg

15 g salt

3 ss muscovadosukker

1 ss colemans sennepspulver

Ca ½ liter eplejuice, syrlig

3-4 vinterepler uten skall og kjerne, i små terninger

3 små løk

Ev ½ eplesidereddik

1 ss smør

salt

Litt revet pepperrot og hakket gressløk

 

 

Salte ribben dagen før og legg kaldt. Bland sukker og sennep og gni ribben inn med denne.  Legg den i en langpanne og sett ovnen på 115°C, sett gjerne ribben inn med en gang, den skal stå i 3-4 timer.

 

Skjær løken i tynne skiver, smelt smøret i en panne og brun løken på middels varme over lang tid, gjerne 10 – 15 min.

Ha i epler og epleeddik underveis og la det koke inn. Deretter har du på eplejuicen og lar det koke opp og heller hele over ribben, løken legges rundt om i pannen.

 

Etter en  til to timer bør væsken ha redusert seg og løken gitt fra seg en del sukker og du kan pensle ribben med den deilige juicen.

 

Gjenta dette tre til fire ganger den siste timen.

 

Om det begynner å bli borte, heller du bare på litt mer juice. Etter tre timer tar du ribben ut og pensler en siste gang.

 

Legg kjøttet over i en annen langpanne, når kjøttet da går inn igjen, slipper du at rester brenner seg i pannen. Eple- løksausen skal nå ha konsistens som en kompott.

Ha den over i en liten kjele og juster med væske og salt om nødvendig. Nå kan dette få stå i flere timer eller du kan gå rett på neste steg.

 

Sett ovnen på 250°C. Pensle ribben en siste gang og sett den inn når ovnen er varm. La den stå i 5-15 minutter, eller til den har fått en fin brunfarge. Pass på, det brenner seg fort!

 

Skjær opp ribben etter bena og server med den varme kompotten.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev