Hovedretter lam Brennsnute på kraft av fenalårknoke

Brennsnute på kraft av fenalårknoke>

1,5 l kraft fra fenalårknoke

200 g finrenset kjøtt fra fenalår

100 g kålrot, i små terninger

100 g gulrot, i små terninger

100 g ferdig, bløtlagte gule erter

100 g poteter, i terninger

50 g persillerot

50 g sellerirot

en liten purre i tynne skiver

 

Bløtlegg ertene over natten. Skjær av kjøtt fra fenalåret og kutt det i små biter.

Kok kraft på fenalårknoken. Skum av underveis, la det koke til kraften har god smak og sil av.

Slå vannet av ertene og la dem koke i kraften sammen med kjøttbitene til det er mørt.

Tilsett grønnsakene og la det koke ferdig. Server med finhakket persille og litt timian, samt godt flatbrød med Kviteseidsmør til.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev